De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bossche koek

Verwarm de oven voor op 160 ºC. Verwarm de appelstroop, honing en rietsuiker en roer tot een gladde massa. Laat afkoelen tot het handwarm is.

15 MIN
Bossche koek

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 ºC.
Verwarm de appelstroop, honing en rietsuiker en roer tot een gladde massa. Laat afkoelen tot het handwarm is.

Maal de foelie met de kruidnagels in de koffiemaler tot een fijn poeder. Meng het roggemeel met de bloem, bakpoeder, kaneelpoeder, gemberpoeder, kardemompoeder, nootmuskaatpoeder en foelie-kruidnagelpoeder. Meng het bloemmengsel erdoor. Meng vervolgens de karnemelk erdoor tot een egaal beslag.

Vet een cakeblik in en bekleed met bakpapier. Verdeel het beslag over het cakeblik, druk met natte handen in het cakeblik en bestrooi met de kandijsuiker. Bak de Bossche koek in 60 tot 70 minuten gaar. Voor het lekkerste resultaat laat je de koek minstens 2 dagen rijpen.

Tip: test met een satéprikker of de koek al gaar is. De koek is gaar als de prikker droog uit de koek komt. Laat de koek nog even in de oven staan als er nog beslag aan de prikker zit.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker