Bloemkoolstamppot
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar.
- Snijd de bloemkool in roosjes.
- Kook de bloemkoolroosjes circa de laatste 8 minuten met de aardappels mee. Giet af en stoom ze droog.
- Verwarm de melk.
- Pureer de aardappels en de bloemkool met een pureestamper en roer de melk en rozijnen erdoor. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
Walnoten-kaassaus
- Hak de walnoten grof. Rooster de walnoten circa 4 minuten in een droge koekenpan.
- Rasp de kaas en meng de kaas, kookroom en de nootmuskaat in een pan. Breng aan de kook. Kook de saus op laag vuur circa 4 minuten tot de kaas volledig is gesmolten. Roer af en toe door.
- Roer de walnoten door de kaassaus.
Garneren
- Pel en snijd de ui in dunne ringen.
- Snijd de bieslook fijn.
Serveren
- Verdeel de bloemkoolstamppot over borden. Schenk er een beetje walnoten-kaassaus over en garneer met de rode uienringen en de bieslook.
0 reacties