Bloemkoolstamppot met walnoten-kaassaus

27
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Bloemkoolstamppot

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar.
  • Snijd de bloemkool in roosjes.
  • Kook de bloemkoolroosjes circa de laatste 8 minuten met de aardappels mee. Giet af en stoom ze droog.
  • Verwarm de melk.
  • Pureer de aardappels en de bloemkool met een pureestamper en roer de melk  en rozijnen erdoor. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Walnoten-kaassaus

  • Hak de walnoten grof. Rooster de walnoten circa 4 minuten in een droge koekenpan.
  • Rasp de kaas en meng de kaas, kookroom en de nootmuskaat in een pan. Breng aan de kook. Kook de saus op laag vuur circa 4 minuten tot de kaas volledig is gesmolten. Roer af en toe door.
  • Roer de walnoten door de kaassaus.

Garneren

  • Pel en snijd de ui in dunne ringen.
  • Snijd de bieslook fijn.

Serveren

  • Verdeel de bloemkoolstamppot over borden. Schenk er een beetje walnoten-kaassaus over en garneer met de rode uienringen en de bieslook.

Ingredienten

4
Personen

Bloemkoolstamppot met walnoten-kaassaus

  • 800 g kruimige aardappels
  • 1 bloemkool
  • 100 ml melk
  • 125 g rozijnen
  • 65 g walnoten
  • 75 g oude kaas
  • 250 ml kookroom
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 rode ui
  • 0.5 bosje bieslook

Extra nodig:

  • pureestamper
  • rasp
Geef je waardering
27