De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

black pudding

et de puddingvorm in met olie. Week de gelatine in ruim water. Maal de havermout fijn in een mixer. Verwarm de melk met de kruidnagels. Voeg de rietsuiker toe en los op. Voeg de gemalen havermout toe en kook circa 3 minuten al roerend door. Knijp de gelatine uit en los op in de warme havermout.

60 min kooktijd
Black Pudding

Een recept van

Hidde de Brabander

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Wie is er niet groot geworden met pudding? Hidde in ieder geval wel en laat zij eigen versie zien, namelijk de black pudding. Kijk je mee? 

 

Havermoutpudding
Vet de puddingvorm in met olie. Week de gelatine in ruim water. Maal de havermout fijn in een mixer. Verwarm de melk met de kruidnagels. Voeg de rietsuiker toe en los op. Voeg de gemalen havermout toe en kook circa 3 minuten al roerend door. Knijp de gelatine uit en los op in de warme havermout. Giet de havermout in de ingevette vorm en laat afkoelen. 

 

Glaçage
Week de gelatine in ruim koud water. Breng de slagroom met het water en de suiker aan de kook. Voeg daarna de cacaopoeder toe en kook circa 5 minuten door zodat je een dikke siroop krijgt. Dit kun je testen door een lepel in de glacage te doen en je vinger er langs te halen, als de streep niet doorloopt is hij goed. Laat de glaçage afgedekt met plasticfolie afkoelen tot 40°C. 

 

Crumble
Maal de bloem met de suiker en amandelschaafsel tot een kruim, kneed 25 gram van de boter erdoor. Verdeel de crumble over een met bakpapier beklede bakplaat en bak circa 10 minuten, roer door en bak vervolgens nog eens 5 minuten. Smelt de rest van de boter en meng een deel van de crumble erdoorheen, zodat deze wat plakkeriger wordt. Zet de taartring op een bord en druk daar de plakkerige crumble in.

 

Sabayon
Klop de eidooiers met de whisky en de suiker au bain-marie schuimig en gaar. 

 

Opmaak
Knip de takjes rode besjes, bestrijk met olie en wentel door de suiker. Haal de pudding uit de vorm en zet op het midden van de crumblebodem. Dresseer de gesuikerde besjes rondom de pudding. Schep een lepel van de glaçage erover en serveer de sabayon ernaast.

Patisserie om je tanden in te zetten! Hidde de Brabander neemt je mee in de wereld van patisserie en daagt je uit om van en basisrecept iets bijzonders te maken. Van basisrecept tot pronkstuk: patisserie voor iedereen!

In De Brabander Bakt laat patissier Hidde de Brabander je elke keer een basisrecept zien. Van meringue tot botercrème en van bladerdeeg tot chocolade. 

Na het basisrecept gaat Hidde aan de slag en maakt hij een spektakelstuk. Denk aan een prachtige macarontaart, soufflés van kwark en chocoladerepen.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker