Bietenlasagne met geitenkaas

16
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

• Verwarm de oven voor op 180 °C.

Lasagne:

  • Vet een ovenschaal in met olie.
  • Snijd de bieten in dunne plakken.
  • Verwarm 100-200 ml water, verkruimel de geitenkaas erboven en roer door elkaar.
  • Roer de kwark erdoor.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep een grote lepel van het geitenkaasmengsel in de ovenschaal.
  • Leg hierop een laag lasagnevellen.
  • Leg daarop een laag bietjes en breng op smaak met zout en peper.
  • Roer de eieren en amandelen door het resterende geitenkaasmengsel.
  • Schenk het geitenkaasmengsel over de bovenste laag lasagnevellen en schuif de ovenschaal in de oven.
  • Bak de lasagne in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Appelsalade:

  • Snijd de appels in partjes en verwijder het klokhuis.
  • Was en droog de sla.
  • Meng de sla met de appels.
  • Halveer de citroen en knijp hem uit boven de sla.
  • Voeg een scheut olijfolie toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de honing toe en meng goed door elkaar.

Ingredienten

4
Personen

Lasagne

  • zonnebloemolie
  • 500 g gekookte bieten
  • 200 g verse zachte geitenkaas
  • 200 ml magere kwark
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 pak lasagnevellen
  • 2 eieren
  • 50 g geschaafde amandelen

Appelsalade

  • 2 appels (Jona gold)
  • 75 g gemengde sla
  • 1 citroen
  • 4 el olijfolie extra vergine
  • 0.5 el honing
Geef je waardering
16