De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bietenlasagne met geitenkaas

• Verwarm de oven voor op 180 °C.

Lasagne:

Vet een ovenschaal in met olie.
Snijd de bieten in dunne plakken.
Verwarm 100-200 ml water, verkruimel de geitenkaas erboven en roer door elkaar.
Roer de kwark erdoor.
Breng op smaak met zout en peper.
Schep een grote lepel van het geitenkaasmengsel in de ovenschaal.
Leg hierop een laag lasagnevellen.
Leg daarop een laag bietjes en breng op smaak met zout en peper.
Roer de eieren en amandelen door het resterende geitenkaasmengsel.
Schenk het geitenkaasmengsel over de bovenste laag lasagnevellen en schuif de ovenschaal in de oven.
Bak de lasagne in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

25 min kooktijd
Bietenlasagne met geitenkaas

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

• Verwarm de oven voor op 180 °C.

Lasagne:

  • Vet een ovenschaal in met olie.
  • Snijd de bieten in dunne plakken.
  • Verwarm 100-200 ml water, verkruimel de geitenkaas erboven en roer door elkaar.
  • Roer de kwark erdoor.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep een grote lepel van het geitenkaasmengsel in de ovenschaal.
  • Leg hierop een laag lasagnevellen.
  • Leg daarop een laag bietjes en breng op smaak met zout en peper.
  • Roer de eieren en amandelen door het resterende geitenkaasmengsel.
  • Schenk het geitenkaasmengsel over de bovenste laag lasagnevellen en schuif de ovenschaal in de oven.
  • Bak de lasagne in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Appelsalade:

  • Snijd de appels in partjes en verwijder het klokhuis.
  • Was en droog de sla.
  • Meng de sla met de appels.
  • Halveer de citroen en knijp hem uit boven de sla.
  • Voeg een scheut olijfolie toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de honing toe en meng goed door elkaar.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker