Bert van Leeuwens Charlotte Royal

31
Gemiddeld
Bert van Leeuwens Charlotte Royal

Bereidingswijze

1 uur totale tijd

Biscuitrol
Verwarm de oven voor 200 ºC. Smelt de boter. Klop het eiwit met de helft van de suiker tot stijve pieken. Roer de eieren met de resterende suiker schuimig. Meng de bloem met het amandelmeel. Roer de boter door de eidooiers, roer de helft van de bloem en een eetlepel eiwit erdoor. Spatel de rest van de bloem en het eiwit erdoor. Smeer het beslag uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak het biscuit in de oven in circa 7 minuten goudbruin en gaar. Laat het biscuit afkoelen en besmeer de plak met jam. Rol de plak op en laat de rol opstijven in de koelkast.

Bavaroise
Week de gelatine in koud water. Klop de slagroom yoghurt dik. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng in een pan de melk met het vanillemerg aan de kook. Roer de eidooiers los met de suiker. Schenk er een beetje room bij en roer goed door. Schenk het eimengsel bij de warme room en bind op laag vuur zonder te koken. Laat de compositie afkoelen. Los, op middelhoog vuur, de gelatine met aanhangend water op in een pan en roer de gelatine door de compositie. Spatel de room erdoor. Meng het fruit met de cognac en de vanillesuiker.

Charlotte Royal
Snijd de biscuitrol in plakjes. Bekleed de kom met plasticfolie. Bekleed de binnenkant van de kom met plakjes biscuit en schenk twee derde van de bavaroise erop. Meng de rest van de bavaroise met het fruit en schenk in de kom. Beleg de bavaroise met plakjes biscuit en vouw het plastic dicht. Leg er een bord op en laat de Charlotte Royal minstens 3 uur opstijven in de koelkast. Verwarm en zeef de jam en rooster de amandelen in een droge pan. Bestrijk de Charlotte Royal met de jam en rol de rand door de amandelen.

Ingredienten

1
Porties

Biscuitrol

  • 20 g boter
  • 100 g eiwit
  • 130 g suiker
  • 3 eieren
  • 25 g bloem
  • 115 g amandelmeel
  • 1 potje frambozenjam

Bavaroise

  • 4 blaadjes gelatine
  • 250 ml room
  • 1 vanillestokje
  • 250 ml melk
  • 4 eidooiers
  • 130 g suiker
  • 200 g diepvriesvruchten
  • 1 el vanillesuiker
  • 1 el cognac

Garneren

  • 100 g abrikozenjam
  • 100 g amandelschaafsel

Extra nodig:

  • ronde kom
  • bakpapier
Bert van Leeuwens Charlotte Royal
Geef je waardering
31