De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

barbapapataart

60 min voorbereidingstijd
120 min kooktijd
Barbapapataart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Biscuits

Verwarm de oven voor op 180 ºC.
 Smelt de boter en splits de eieren. Klop de eiwitten met de helft van de suiker tot stijve pieken. Klop de eidooiers met de resterende suiker au bain-marie schuimig en lobbig. Spatel de luchtige eidooiers door het eiwit en voeg de bloem en de gesmolten boter toe. Vet de kleine bombevorm en de springvorm in en bekleed met bakpapier. Verdeel het beslag over de bakvormen. Bak het biscuit in de springvorm in circa 1 uur en het biscuit in de bombevorm in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Haal de biscuits uit de oven en laat afkoelen. Snijd de biscuitplak en de bombevorm horizontaal in 3 gelijke plakken.

 

Zuurtjescrème

Breng in een pan de frambozenpuree aan de kook.
Klop de eidooiers met de suiker los. Halveer de limoenen en pers het sap uit boven het eidooiermengsel en meng de bloem erdoor. Meng de warme frambozenpuree door het eidooiermengsel, schenk alles terug in de pan en roer goed door. Breng de zuurtjescrème aan de kook en gaar op laag vuur circa 3 minuten. Laat de zuurtjescrème afgedekt met plasticfolie afkoelen.

Roer de boter met de poedersuiker luchtig. Voeg de zuurtjescrème toe aan de opgeklopte boter en meng goed door. Smeer een laag zuurtjescrème over één plak van het biscuit en smeer een laag frambozenjam op de andere plak. Leg de lagen biscuit op elkaar. Herhaal dit bij de bombevorm. Bestrijk de beide vormen met de zuurtjescrème, en leg het biscuit uit de bombevorm op het andere biscuit (leg de bombevorm iets uit het midden, dit wordt het hoofd van Barbapapa). Zet circa 1 uur in de koelkast.

 

Marsepein

Meng het bietensap met het bietenpoeder tot een papje en meng door de witte marsepein. Kneed goed door tot de marsepein egaal roze van kleur is. Rol de marsepein dun uit en bekleed de taart ermee. Snijd het overige marsepein langs de randen weg.

 

Fondant

Verdeel de rolfondant in 5 delen. Meng een deel met cacaopoeder voor de bruine kleur, een deel met de kurkuma voor gele fondant, bietenpoeder voor de roze fondant en het vierde deel met tarwegraspoeder. Rol alle rolfondantkleuren dun uit. Steek twee ogen  uit de witte fondant en steek de letters van het woord ‘barbapapa’ uit de gekleurde plakken. Plak de ogen vast met een beetje honing vast op de bombevorm. Leg de letters op het grote biscuit.

 

Afwerking

Smelt de chocolade au bain-marie en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Bekijk hier de video voor het tableren van chocolade.  Schep de chocolade in een cornetje. Spuit van de chocolade een pupil, wenkbrauwen en mond op de taart.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker