De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

banaan-pecankoekjes

Deze banaan-pecankoekjes zijn een heerlijke zoete traktatie voor tijdens de kerstdagen, maar kunnen eigenlijk het gehele jaar door!

20 MIN
Banaan-pecankoekjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 ºC. Roer de boter met de witte basterdsuiker, kaneelpoeder en het ei glad. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en voeg het merg toe aan de boter. Schil de banaan, prak fijn met een vork en voeg toe aan de boter. Meng de bloem met het bakpoeder. Voeg toe aan de boter en meng tot een glad deeg. Hak de pecannoten fijn en kneed door het deeg. Verdeel met een ijsknijper gelijke hoeveelheden deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk het deeg plat en bak de koekjes in 15 minuten goudbruin en gaar.

Tempereren
Chocolade tempereren. Smelt de chocolade au bain-marie en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Schep de chocolade in een cornetje en spuit strepen over de afgekoelde koekjes.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker