Snijd de bosuien in grove stukken.
Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in repen.
Hak de koriander fijn. • Pel en snijd de tenen knoflook in dunne plakjes.
Pel en snijd de rode uien in grove ringen.
Halveer de rode peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper fijn.
Rasp de gember fijn en knijp ongeveer 2 eetlepels sap uit de rasp. Vang het sap op in een schaaltje.
Snijd de kipfilets in blokjes.
Soep:
Week de vermicelli circa 5 minuten in een kom met kokend water.
Giet de vermicelli af en spoel koud met water.
Verhit sesamolie in een koekenpan en bak de ui, knoflook, peper, en de paprika’s tot de paprika’s zacht zijn.
Voeg de kipfilet toe en bak circa 3 minuten mee.
Blus af met kokend water tot de ingrediënten onder staan en voeg de kokosmelk toe.
Kook de soep circa 6 minuten op laag vuur.
Voeg de taugé en de bosuitjes toe.
Zet het vuur uit en gaar de bosuien en taugé, met deksel op de pan in circa 2 minuten.
Meng het gembersap met de sojasaus.
Serveer de noodles in soepborden en schenk de soep erop. Garneer met de koriander en een limoen partje.
Voeg naar smaak het gember/sojamengsel toe.
0 reacties