De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

artisjokbodem met krab en grapefruit

Snijd de steel en een stukje van de onderkant van de artisjokken. Pers citroen en besprenkel de onderkant van de artisjokbodems. Stoom de artisjokken 45 minuten op 100°C. Schil de grapefruits, snijd de partjes eruit en vang het sap op. Roer het sap door de mayonaise.

50 MIN
Artisjokbodem met krab en grapefruit

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Snijd de steel en een stukje van de onderkant van de artisjokken. Pers citroen en besprenkel de onderkant van de artisjokbodems. Stoom de artisjokken 45 minuten op 100°C. Schil de grapefruits, snijd de partjes eruit en vang het sap op. Roer het sap door de mayonaise. Meng de krab met de mayonaise. Snijd de bieslook fijn. Meng de bieslook door de krabsalade en breng op smaak met zout en peper. Pel de artisjokken, verwijder het hart met een lepel en snijd de onderkant bij. Leg de artisjokbodems op borden. Schep er een flinke lepel krabsalade op en leg er partjes grapefruit omheen. Garneer met rucola en frisée sla.

Dit recept komt uit de aflevering over San Francisco van het programma The Taste of Life Travel. 

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker