De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

appelmoescake

60 min kooktijd
Appelmoescake

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Appelmoes
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in stukjes.

Breng een pan met het water, kaneelpoeder, suiker en de steranijs aan de kook en kook de appels in circa 10 minuten gaar. Verwijder de steranijs. Pureer met de staafmixer tot een gladde appelmoes. Laat afkoelen tot handwarm.

Appelmoescake 
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng in een kom de bloem, volkorenbloem, bakpoeder, zout, basterdsuiker en het kaneelpoeder. Weeg 260 gram appelmoes af. Meng in een andere kom het ei, zure room, olie, cranberry’s en de appelmoes. Spatel het droge mengsel door het natte mengsel. Vet het cakeblik in en bekleed met bakpapier. Verdeel het beslag over het cakeblik en strooi de havermout eroverheen. Bak de appelmoescake in circa 45 minuten goudbruin en gaar. Haal de cake uit de vorm.

Appelgarnering
Verhit de boter in een koekenpan. Snijd de appel in reepjes en bak circa 2 minuten. Halveer de citroen en blus de appelreepjes af met het citroensap. Meng de resterende appelmoes met een scheutje water en de abrikozenjam.

Klopt de slagroom met de suiker stijf en schep in een spuitzak met een glad spuitmondje.

Opmaak
Snijd de cake in plakken en serveer met het appelmoesmengsel, de appelreepjes en wat toefjes slagroom.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker