Appelmoescake

17
Makkelijk

Bereidingswijze

1 uur totale tijd

Appelmoes
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in stukjes.

Breng een pan met het water, kaneelpoeder, suiker en de steranijs aan de kook en kook de appels in circa 10 minuten gaar. Verwijder de steranijs. Pureer met de staafmixer tot een gladde appelmoes. Laat afkoelen tot handwarm.

Appelmoescake 
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng in een kom de bloem, volkorenbloem, bakpoeder, zout, basterdsuiker en het kaneelpoeder. Weeg 260 gram appelmoes af. Meng in een andere kom het ei, zure room, olie, cranberry’s en de appelmoes. Spatel het droge mengsel door het natte mengsel. Vet het cakeblik in en bekleed met bakpapier. Verdeel het beslag over het cakeblik en strooi de havermout eroverheen. Bak de appelmoescake in circa 45 minuten goudbruin en gaar. Haal de cake uit de vorm.

Appelgarnering
Verhit de boter in een koekenpan. Snijd de appel in reepjes en bak circa 2 minuten. Halveer de citroen en blus de appelreepjes af met het citroensap. Meng de resterende appelmoes met een scheutje water en de abrikozenjam.

Klopt de slagroom met de suiker stijf en schep in een spuitzak met een glad spuitmondje.

Opmaak
Snijd de cake in plakken en serveer met het appelmoesmengsel, de appelreepjes en wat toefjes slagroom.

Ingredienten

1
Porties

Appelmoes

  • 4 appels, goudreinetten
  • 100 ml water
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 el suiker
  • 1 steranijs

Appelmoescake

  • 160 g bloem
  • 65 g volkorenbloem
  • 1 tl bakpoeder
  • mespuntje zout
  • 100 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 ei
  • 120 g zure room
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 75 gedroogde cranberries
  • 2 el havermout

Appelgarnering

  • 25 g roomboter
  • 1 appel, Granny Smith
  • 1 citroen
  • scheutje water
  • 2 el abrikozenjam
  • 125 ml slagroom
  • 2 el suiker

Extra nodig

  • cakeblik
  • staafmixer
  • boter om in te vetten
  • bakpapier
  • spuitzak met glad spuitmondje
Geef je waardering
17