Amandel Toska’s

3
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 uur totale tijd

Amandelspijs
Maal de geschaafde amandelen met de suiker en meng het eiwit erdoor.

Bodemdeeg
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Meng de boter met het amandelspijs en roer de eieren en de bloem erdoor. Vet de bakvorm in met boter en bekleed met bakpapier. Verdeel het deeg over de bakvorm en bak in de oven in circa 20 minuten gaar. Laat de bodem afkoelen.

Toplaag
Smelt de boter en meng de suiker, ahornsiroop, amandelen en water erdoor. Schenk het beslag over de gebakken bodem en bak in de oven in circa 10 minuten gaar. Laat de amandel toska afkoelen. Haal ze uit de vorm en snijd in rechthoeken van circa 2 x 4 centimeter.

Afwerking
Smelt de chocolade au bain-marie tot hij circa 40 ºC is en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Dompel de Amandel Toska’s in de chocolade zodat de zij- en onderkanten bedekt zijn.

TIP: Amandelspijs is ook kant en klaar verkrijgbaar. U heeft voor dit recept 600 gram amandelspijs nodig.

Ingredienten

40
Porties

Amandelspijs

  • 300 g geschaafde amandelen
  • 300 g suiker
  • 1 eiwit

Bodemdeeg

  • 75 g boter
  • 3 eieren
  • 40 g bloem

Toplaag

  • 75 g boter
  • 75 g suiker
  • 75 g ahornsiroop
  • 75 g geschaafde amandelen
  • 25 ml water

Extra nodig

  • 1 vierkante bakvorm van 21 x 21 cm
  • boter om in te vetten
  • bakpapier
  • 200 g pure chocolade
Geef je waardering
3