De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

amandel toska’s

60 MIN
Amandel Toska’s

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Amandelspijs
Maal de geschaafde amandelen met de suiker en meng het eiwit erdoor.

Bodemdeeg
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Meng de boter met het amandelspijs en roer de eieren en de bloem erdoor. Vet de bakvorm in met boter en bekleed met bakpapier. Verdeel het deeg over de bakvorm en bak in de oven in circa 20 minuten gaar. Laat de bodem afkoelen.

Toplaag
Smelt de boter en meng de suiker, ahornsiroop, amandelen en water erdoor. Schenk het beslag over de gebakken bodem en bak in de oven in circa 10 minuten gaar. Laat de amandel toska afkoelen. Haal ze uit de vorm en snijd in rechthoeken van circa 2 x 4 centimeter.

Afwerking
Smelt de chocolade au bain-marie tot hij circa 40 ºC is en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Dompel de Amandel Toska’s in de chocolade zodat de zij- en onderkanten bedekt zijn.

TIP: Amandelspijs is ook kant en klaar verkrijgbaar. U heeft voor dit recept 600 gram amandelspijs nodig.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker