De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

ainsley's sneeuwbol

Deze knaller van een dessert wil je maken. Maak het thuis met het recept van Ainsley.

30 min voorbereidingstijd
120 min (voor)bereidingstijd
Ainsleys Festive Flavours Sneeuwbol

Een recept van

24Kitchen

24Kitchen logo

"Dit recept maak je met pandoro. Dat is een Italiaans brood dat traditioneel gegeten wordt tijdens Kerstmis en Nieuwjaar. Het leent zich perfect om een mooie bol te maken. Niet achter de hand? Dan werkt een gewone cake ook."

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Haal het ijs uit de vriezer en laat het 15 minuten op kamertemperatuur staan om zacht te worden.

  2. Hak de gember, kersen, chocolade, sinaasappelschil en de noten

  3. Bekleed een kom van 2 liter met plasticfolie en zorg ervoor dat het net over de randen hangt.

  4. Snijd een schijf van 2-3 cm dik van de onderkant van de pandoro en zet deze apart - dit wordt de basis van je bol. Snijd nog een plak van de bovenkant van de pandoro en leg deze in de bodem van de kom.

  5. Snijd de rest van het brood in plakken van 2 cm dik en gebruik ze om de zijkanten van de kom te bekleden, zorg ervoor dat er geen gaten zijn.

  6. Besprenkel het brood met een beetje likeur inclusief de onderste schijf die je apart hebt gezet.

  7. Meng het ijs, sinaasappelschil en -sap en kaneel door elkaar. Meng ook de kerstpudding, gember, chocolade, kersen, sinaasappelschil en noten erdoorheen. Giet in de met pandoro beklede kom en strijk gelijkmatig uit.

  8. Plaats de onderste schijf op de kom en druk voorzichtig naar beneden zodat deze gelijk is met de zijkanten. Vouw het plasticfolie strak over de bovenste plak. Plaats de kom in de vriezer en laat minstens 2 uur opstijven.

  9. Maak het schuim. Doe de suiker in een steelpan op laag vuur en voeg 6 el water toe. Verwarm zachtjes en draai de pan tot de suiker is opgelost. Verhoog het vuur tot medium en verwarm tot 120°C met behulp van een suikerthermometer.

  10. Klop intussen de eiwitten in een schone, grote kom met een staande mixer of elektrische mixer tot ze zachte pieken vormen.

  11. Giet de suikersiroop voorzichtig bij de eieren terwijl je blijft kloppen. Blijf kloppen tot het schuim is afgekoeld en dik en glanzend is.

  12. Haal na 2 uur de kom uit de vriezer en stort voorzichtig op een serveerschaal. Verdeel het eiwitschuim gelijkmatig over de ijsbol. Brand het schuim lichtjes met een gasbrander.

  13. Decoreer met een beetje eetbare glitter en serveer direct.

Ainsley Harriott is terug met een vrolijke kerstspecial. Duik samen met zijn gezellige gasten de keuken in en geniet van de prachtige spektakelstukken.

Ainsley met taart

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker