Rudolph van Veen

Ingredienten

1
Porties

Abrikozencake

  • 250 g gedroogde abrikozen
  • 190 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 mespuntje zout
  • 1 vanillestokje
  • 100 g boter
  • 100 g suiker
  • 2 eieren
  • 120 ml melk
  • 2 el abrikozenjam
  • 100 g amandelschaafsel

Extra nodig

  • boter om in te vetten
  • 1 cakeblik

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 35 minuten

Breng water aan de kook, snijd de abrikozen in stukjes en schenk het kokende water er over. Laat circa 20 minuten wellen. Verwarm de oven voor op 170 ºC. Vet het cakeblik in. Meng bloem, bakpoeder en zout. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng met de boter, suiker, het vanillemerg en de eieren. Roer luchtig met de keukenmachine. Voeg de bloem en de melk toe. Laat de abrikozen uitlekken en meng door het beslag. Vul het cakeblik driekwart met het beslag. Bak de cake in circa 1 uur goudbruin en gaar. Haal de taart uit de vorm en laat afkoelen. Rooster de geschaafde amandelen goudbruin. Verwarm de abrikozenjam met een scheutje water en bestrijk de cake. Zet de cake aan met het geroosterde amandelschaafsel.

Geef je waardering

98
Abrikozencake
Abrikozencake