De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

aardbeien met peper-pernodsaus en amandelkletskoppen

30 MIN
Aardbeien met peper-pernodsaus en amandelkletskoppen

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Amandelkletskoppen
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Smelt de boter. Meng in een kom de basterdsuiker en sinaasappelsap en voeg de boter toe. Voeg de bloem toe en roer tot een gladde massa ontstaat. Roer de amandelen erdoor en laat het beslag circa 30 minuten opstijven in de koelkast. Lepel een kleine hoopjes beslag op een met bakpapier beklede bakplaat en leg er een laagje plasticfolie op. Druk het beslag plat met een steelpannetje. Laat circa 5 centimeter ruimte tussen de kletskoppen en zorg ervoor dat alle kletskoppen dezelfde grootte en dikte hebben. Bak in circa 15 minuten goudbruin en krokant.

Peper-Pernodsaus
Leg 30 aardbeien apart. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Snijd de resterende aardbeien fijn. Breng in een pan het water, suiker en vanillemerg langzaam aan de kook. Kook tot de suiker opgelost is. Voeg de gesneden aardbeien toe en kook de aardbeien in 20 minuten tot pulp. Pureer fijn met een staafmixer. Breng de coulis op smaak met de Pernod en ruim peper.

Verdeel de achtergehouden aardbeien in cirkels over borden. Schep er een bol limoensorbetijs in. Serveer de lauwwarme aardbeien-peper-pernodsaus rondom de limoensorbetijs. Leg er een amandelkletskop op en garneer met munt.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker