Zo stinkt je vuilnisbak minder

Alleen een wattenbol is niet genoeg, want je hebt ook nog aromatische olie nodig. Druppel een paar druppels van de olie op de wattenbol en leg deze vervolgens onder de zak op de bodem van de prullenbak. De aromatische olie gaat enkele vuilniszakken mee, maar de stank wordt het beste vermeden als je de wattenbol met regelmaat vervangt.

Vermijd doffe glazen met deze tip

Deze hack zorgt vooral voor mooiere, minder dof-ogende glazen. De hardheid van het water kan er soms namelijk voor zorgen dat je glazen dof en met vlekken uit de vaatwasser komen. Glansmiddel helpt vaak niet voldoende, maar een bakje azijn is dan de oplossing.

Vul een bakje met azijn en zet deze in het bovenste gedeelte van de vaatwasser. De azijn zal zo verspreid worden en er voor zorgen dat je glazen voortaan blinkend schoon zullen zijn.

Zo maak je je magnetron snel en makkelijk schoon

Vul een magnetronbestendige bakje met water. Snijd daarna een citroen doormidden en knijp het citroensap eruit, leg vervolgens de uitgeknepen citroenen in het bakje. eLaat de magnetron nu op de hoogste stand tussen de 5 en 10 minuten draaien. Doe de deur nog niet meteen open, maar laat de stoom even zijn werk doen. Na enkele minuten kun je het bakje uit de magnetron halen en al het vuil makkelijk verwijderen.

Maak onderscheid tussen je sponsen

Je gebuikt vaak meerder sponzen tegelijk. De ene is voor de afwas, de andere om vetspetters te verwijderen. Maar welke is nou welke? Je kunt makkelijk onderscheid maken door de hoek af te knippen van de spons waar je de vieze klusjes mee opknapt.