Mandy Lee, van food blog Lady and Pups legt het haarfijn uit hoe je een héle kip bereid mét krokante huid en sappig vlees. Het toverwoord? Vlinderen. Of zoals ze het zelf zegt flatten the curve. Ze vlindert de kip en bakt deze later in de pan.

Driedimensionaal naar tweedimensionaal

Hierover schrijft ze op haar website: ,,Ik ben altijd een fervent campagnevoerder geweest in het vlinderen van gevogelte; een proces om dit hopeloos driedimensionale dier dat aandringt op een ongelijke warmteverdeling, te veranderen in een tweedimensionale schijf''. Hieronder zie je hoe dat eruitziet.

Plan van aanpak

Benodigdheden? Een grote anti-aanbakpan, verschillende kruiden en, uiteraard, een hele kip. De eerste stap is het vlinderen van de kip vertelt Mandy in haar blog. Dit betekent dat je de de ruggengraat verwijderd waardoor je de kip plat kunt leggen in de pan.

Hierna leg je de kip uitgespreid met de huid naar beneden in een koude pan. Deksel erop en laten verwarmen. Er is geen olie nodig omdat de kip in zijn eigen vet bakt. Na ongeveer 30 minuten is de huid van de kip krokant gebakken en het vlees gaar. 

Wil je het zelf proberen? Bekijk hieronder het hele recept.