Volgens Vuong moet je een kopje met water en een theezakje in de magnetron zetten en gedurende 30 seconden verwarmen, vervolgens 1 minuutje met theezakje laten rusten en daarna kun je genieten van een heerlijke kopje thee.

Vuong geeft aan dat deze manier van thee verwarmen gezonder is, omdat je zo 80 procent van de cafeïne activeert en daarnaast ook nog aminozuren en antioxidanten, zoals theanine en pholyphenol aanvuurt. Dit zou de smaak van je thee ook nog eens ten goede komen.

Lees ook: Dit is waarom iedereen meer thee zou moeten drinken >

De magnetron als favoriet

Het is niet de eerste keer dat Vuong de magnetron gebruikt. Vuong is er namelijk van overtuigd dat het verwarmen van natuurlijke producten in de magnetron de beste manier is om de bioactieve bestanddelen te activeren.

Op deze manier komen namelijk meer antioxidanten en aminozuren vrij en die dragen dan weer bij aan het verlagen van het risico op hart- en vaatziekten en diabetes. Dus heb je zin in een kopje thee? Verwarmen in de magnetron zou weleens de meest verstandige keuze kunnen zijn.