Het panel bestond uit huisartsen, diëtisten, wetenschappers en dokters en zij constateerden dat het drinken van 4 tot 5 kopjes groene of zwarte thee per dag het risico op hart- en vaatziekten vermindert en de bloeddruk verlaagt. Alsof dat nog niet genoeg is, toonden de onderzoeken ook aan dat theedrinkers minder last hebben van geheugenafname op latere leeftijd.

Welke stoffen dragen hieraan bij?

“De meeste van deze voordelen lijken voort te vloeien uit de hoge niveaus van polyfenolen in zowel zwarte als groene thee. Daarnaast bevat thee ook andere beschermende en gezondheid-bevorderende stoffen, waaronder theaflavins, thearubigins en tannines,” vertelt Emma Derbyshire, voedingsdeskundige en een van de onderzoeksters, in gesprek met MyWeekly.

Lees ook: Onderzoek wijst uit: op deze manier smaakt thee lekkerder

Kritische noot

Aangezien het panel is samengesteld door The Tea Advisory, een vereniging die zich ‘inzet voor het onafhankelijk en objectief brengen van informatie over de laatste gezondheidseffecten van thee’, doet het denken aan de slagzin Wij van Wc-eend adviseren Wc-eend. Daarom is het vooral verstandig om naar je eigen lichaam te luisteren, maar de bevindingen van een onderzoek van The Tea Advisory-panel beloven wel veel goeds.