Overslaan en naar de inhoud gaan
Registreer in 1 minuut

De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24Kitchen homepage
  • Recepten
  • Populair
  • Thema's
    • 1. Airfryer-recepten
    • 2. Makkelijke recepten
    • 3. Lasagne-recepten
    • 4. Spitskool-recepten
    • 5. Traybake-recepten
    • 6. Kip-recepten
24K op TV

Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Log in om bewaarde recepten te bekijken of maak een account aan.

  • Inloggen
  • Account aanmaken

Mijn 24Kitchen

  • Account aanmaken

    Direct profiteren van de voordelen van een account? Meldt je aan in 3 eenvoudige stappen.

    Registreren
  • Inloggen

    Log in om jouw bewaarde recepten en je persoonlijk weekmenu te bekijken.

    Log in

Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Log in om bewaarde recepten te bekijken of maak een account aan.

  • Inloggen
  • Account aanmaken

Mijn 24Kitchen

  • Account aanmaken

    Direct profiteren van de voordelen van een account? Meldt je aan in 3 eenvoudige stappen.

    Registreren
  • Inloggen

    Log in om jouw bewaarde recepten en je persoonlijk weekmenu te bekijken.

    Log in
  1. Home
  2. Populair
  3. Nederland stapt over op nieuwe manier van koken
oostenrijk banner receptbeeld van © Jannes Drop
oostenrijk banner receptbeeld van © Jannes Drop
De Smaken van Oostenrijk

Nederland stapt over op nieuwe manier van koken

Nieuws
Nederland stapt over op nieuwe manier van koken

Elektomagnetisch koken is populair. In 2018 koos ruim 73% van de mensen, op zoek naar een kookplaat, voor een elektromagnetische kookplaat. Dit blijkt uit de Gasmonitor 2019, een jaarlijks onderzoek van Natuur & Milieu. Wat zijn de voordelen van zo'n 'elektrische' plaat? En waar moet je rekening mee houden? 

Voordelen

Er zijn meerdere mogelijkheden om elektrisch te koken. Denk aan een elektrische kookplaat, een keramische kookplaat en inductie. We hebben het over dat laatste. De voordelen die we ondervonden? Eten dat uit de pan valt, koekt niet aan op een inductieplaat. Je veegt het er zo af. Dus: een inductieplaat is in mum van tijd schoon.Tot zover de praktische pluspunten.

De grootste voordelen van het koken op een inductieplaat zijn namelijk de milieu- en financiële voordelen. Gebruik je groene stroom? Dan kook je CO2- vrij. Bovendien is koken op elektriciteit veiliger, aangezien er geen sprake is van een vlam. Een laatste voordeel is dat er bij het koken op een inductieplaat heel weinig warmte verloren gaat. Dat komt doordat de bodem van de pan wordt verhit en niet de plaat waar de pannen op staan.

Nadelen

Voor koken op inductie zijn andere pannen vereist dan voor koken op gas. De pannen moeten namelijk magnetisch zijn. Zonder magnetisch veld werkt de inductieplaat eenvoudigweg niet. De aanschaf van nieuw keukengereedschap kan prijzig zijn. Toch is het belangrijk kwaliteit aan te schaffen: hoe hoger de kwaliteit van de pannen, hoe hoger het rendement van het kooktoestel. En dat bespaart uiteindelijk weer geld. 

Nederland, aardgasvrij?

De Rijksoverheid heeft als doel om in 2050 een CO2-arme samenleving te verwezenlijken. Dat betekent dat langzaam maar zeker vele huishoudens overstappen op elektrisch koken. Hoe kijk je ernaar?

Inductie koken

Ook interessant

  • Pittige boerenkoolsoep met kokos

    Je leest het goed: boerenkoolsoep. Want wie aan boerenkool denkt, denkt al gauw aan een stamppot met worst, maar een soep is net zo lekker.

    voorbereidingstijd 30 min
    average score: 4,3

    Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.

    Een recept van Hugo Kennis
    Hugo Kennis de Brigade

    Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.

  • Donna Hay's wortelsoep met kurkuma
    Makkelijk, lekker en boordevol groenten dus ook hartstikke gezond. Donna Hay wist daar wel raad mee en deelt haar recept voor wortelsoep.
    voorbereidingstijd 30 min
    average score: 5

    Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.

    Een recept van Donna Hay
    Miniatuurvoorbeeld

    Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.

  • Minestronesoep met cavolo nero en truffelsalsa
    Soep kent ontelbaar veel varianten. In dit recept gaan we voor de Italiaanse minestronesoep met truffelsalsa
    voorbereidingstijd 25 min
    average score: 5

    Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.

    Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.

  1. 6x de lekkerste wortelrecepten
  2. 3 onmisbare culinaire steden in Oostenrijk
  3. Culinaire hotspots in Salzburg die je niet mag missen
  4. Hier moet je eten in Graz
  5. 24Kitchen-chefs stelen de show in nieuwe &C-special
  6. Een snufje te veel: waarom we nog steeds te zout eten
  7. Kan Hugo schapenhoeden als een local?
  8. Hugo proeft de Wild Atlantic Way
  9. Hugo ontdekt de Ierse dans
  10. Zo eet je traditionele Ierse bloedworst met een Corkonische twist
  11. Zo leef je authentiek in Dingle
  12. Zo leef je als een echte Dubliner
  13. Verrassing! Douwe Bob en MEAU te zien in special De Brigade
  14. &C x 24Kitchen - tips and tricks
  15. Is kwark gezonder dan yoghurt?
  16. Wat is het verschil tussen döner, kebab en shoarma?
  17. 10 x onweerstaanbare recepten met zeevruchten
  18. Bij deze pop-up haal je een gratis ijsje
  19. Met deze tips is jouw gebakken rijst net zo lekker als uit de toko
  20. Dit zijn de 8 lekkerste gerechten met ananas

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.
Logo 24Kitchen
  • YouTube (externe link)
  • Tiktok (externe link)
  • Facebook (externe link)
  • Instagram (externe link)
  • Recepten
  • Thema's
  • Populair
  • Contact
  • TV Gids
  • TV Aanbieders

Nu & straks op TV

  1. 03:20 - 03:45
    Eveline's Asian Streetfood
    (Nu op tv)
  2. 03:45 - 04:10
    Jamie's Quick & Easy Food
    (Nu op tv)
  3. 04:10 - 04:35
    Rudolph’s Bakery: De Jonge Bakkers
    (Nu op tv)
  4. 04:35 - 05:05
    Bak met Miljuschka
    (Nu op tv)
  5. 05:05 - 05:25
    Food Trail: South Africa
    (Nu op tv)
  6. 05:25 - 05:35
    Wat Eten We Vandaag?
    (Nu op tv)
  7. 05:35 - 05:55
    De Brigade
    (Nu op tv)
  8. 05:55 - 06:00
    Wokking Lekker
    (Nu op tv)
  9. 06:00 - 06:35
    Mary Berry: Cook and Share
    (Nu op tv)
  10. 06:35 - 06:50
    Dagelijkse Kost
    (Nu op tv)
  11. 06:50 - 07:05
    Wat Eten We Vandaag?
    (Nu op tv)
  12. 07:05 - 07:25
    De Brigade
    (Nu op tv)
  13. 07:25 - 07:50
    Mary's Kitchen Crush
    (Nu op tv)
  14. 07:50 - 08:20
    Eveline's Asian Streetfood
    (Nu op tv)
  15. 08:20 - 08:50
    Jamie's Quick & Easy Food
    (Nu op tv)
  16. 08:50 - 09:15
    Macao Gourmet
    (Nu op tv)
  17. 09:15 - 09:45
    Macao Gourmet
    (Nu op tv)
  18. 09:45 - 09:50
    Wokking Lekker
    (Nu op tv)
  19. 09:50 - 10:50
    Dagelijkse Kost
    (Nu op tv)
  20. 10:50 - 11:15
    Rudolph’s Bakery: De Jonge Bakkers
    (Nu op tv)
  21. 11:15 - 11:50
    Bak met Miljuschka
    (Nu op tv)
  22. 11:50 - 12:20
    Mounirs Marokko: Een Smakelijk Avontuur
    (Nu op tv)
  23. 12:20 - 12:55
    Mounirs Marokko: Een Smakelijk Avontuur
    (Nu op tv)
  24. 12:55 - 13:25
    Adam and Poh's Malaysia in Australia
    (Nu op tv)
  25. 13:25 - 13:55
    Adam and Poh's Malaysia in Australia
    (Nu op tv)
  26. 13:55 - 14:25
    The Street with Dan Hong: Hong Kong
    (Nu op tv)
  27. 14:25 - 15:00
    The Street with Dan Hong: Hong Kong
    (Nu op tv)
  28. 15:00 - 15:30
    Rudolph’s Bakery: De Jonge Bakkers
    (Nu op tv)
  29. 15:30 - 16:05
    Bak met Miljuschka
    (Nu op tv)
  30. 16:05 - 16:45
    Mary Berry: Cook and Share
    (Nu op tv)
  31. 16:45 - 17:05
    Dagelijkse Kost
    (Nu op tv)
  32. 17:05 - 17:25
    De Brigade
    (Nu op tv)
  33. 17:25 - 17:55
    Mary's Kitchen Crush
    (Nu op tv)
  34. 17:55 - 18:25
    Eveline's Asian Streetfood
    (Nu op tv)
  35. 18:25 - 19:00
    Jamie's Quick & Easy Food
    (Nu op tv)
  36. 19:00 - 20:05
    The F Word
    (Nu op tv)
  37. 20:05 - 21:25
    Great British Menu
    (Nu op tv)
  38. 21:25 - 22:25
    Come Dine with Me: The Professionals
    (Nu op tv)
  39. 22:25 - 23:25
    Gordon Ramsay: Uncharted 2
    (Nu op tv)
  40. 23:25 - 00:25
    Michel Roux's French Country Cooking 2
    (Nu op tv)
  41. 00:25 - 01:25
    Ainsley's Fantastic Flavours 2
    (Nu op tv)
  42. 01:25 - 02:30
    Remarkable Places to Eat
    (Nu op tv)
  43. 02:30 - 02:55
    Rudolph’s Bakery: De Jonge Bakkers
    (Nu op tv)
  44. 02:55 - 03:20
    Rudolph’s Bakery: De Jonge Bakkers
    (Nu op tv)
  45. 03:20 - 03:45
    Rudolph’s Bakery: De Jonge Bakkers
    (Nu op tv)
  46. 23:25 - 23:45
    De Brigade
    (Nu op tv)
  47. 23:45 - 00:10
    Eveline's Asian Favourites
    (Nu op tv)
Naar de TV-gids
  • Privacybeleid
  • VK en EU privacyrechten
  • Cookiebeleid
  • Gebruiksvoorwaarden
C