Overslaan en naar de inhoud gaan
Registreer in 1 minuut

De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24Kitchen homepage
  • Recepten
  • Populair
  • Thema's
    • 1. Airfryer-recepten
    • 2. Makkelijke recepten
    • 3. Lasagne-recepten
    • 4. Spitskool-recepten
    • 5. Traybake-recepten
    • 6. Kip-recepten
24K op TV

Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Log in om bewaarde recepten te bekijken of maak een account aan.

  • Inloggen
  • Account aanmaken

Mijn 24Kitchen

  • Account aanmaken

    Direct profiteren van de voordelen van een account? Meldt je aan in 3 eenvoudige stappen.

    Registreren
  • Inloggen

    Log in om jouw bewaarde recepten en je persoonlijk weekmenu te bekijken.

    Log in

Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Log in om bewaarde recepten te bekijken of maak een account aan.

  • Inloggen
  • Account aanmaken

Mijn 24Kitchen

  • Account aanmaken

    Direct profiteren van de voordelen van een account? Meldt je aan in 3 eenvoudige stappen.

    Registreren
  • Inloggen

    Log in om jouw bewaarde recepten en je persoonlijk weekmenu te bekijken.

    Log in
  1. Home
  2. Populair
  3. Nederland stapt over op nieuwe manier van koken
Hugo banner
Hugo banner
Kijk 24Kitchen op tv

Nederland stapt over op nieuwe manier van koken

Nieuws
Nederland stapt over op nieuwe manier van koken

Elektomagnetisch koken is populair. In 2018 koos ruim 73% van de mensen, op zoek naar een kookplaat, voor een elektromagnetische kookplaat. Dit blijkt uit de Gasmonitor 2019, een jaarlijks onderzoek van Natuur & Milieu. Wat zijn de voordelen van zo'n 'elektrische' plaat? En waar moet je rekening mee houden? 

Voordelen

Er zijn meerdere mogelijkheden om elektrisch te koken. Denk aan een elektrische kookplaat, een keramische kookplaat en inductie. We hebben het over dat laatste. De voordelen die we ondervonden? Eten dat uit de pan valt, koekt niet aan op een inductieplaat. Je veegt het er zo af. Dus: een inductieplaat is in mum van tijd schoon.Tot zover de praktische pluspunten.

De grootste voordelen van het koken op een inductieplaat zijn namelijk de milieu- en financiële voordelen. Gebruik je groene stroom? Dan kook je CO2- vrij. Bovendien is koken op elektriciteit veiliger, aangezien er geen sprake is van een vlam. Een laatste voordeel is dat er bij het koken op een inductieplaat heel weinig warmte verloren gaat. Dat komt doordat de bodem van de pan wordt verhit en niet de plaat waar de pannen op staan.

Nadelen

Voor koken op inductie zijn andere pannen vereist dan voor koken op gas. De pannen moeten namelijk magnetisch zijn. Zonder magnetisch veld werkt de inductieplaat eenvoudigweg niet. De aanschaf van nieuw keukengereedschap kan prijzig zijn. Toch is het belangrijk kwaliteit aan te schaffen: hoe hoger de kwaliteit van de pannen, hoe hoger het rendement van het kooktoestel. En dat bespaart uiteindelijk weer geld. 

Nederland, aardgasvrij?

De Rijksoverheid heeft als doel om in 2050 een CO2-arme samenleving te verwezenlijken. Dat betekent dat langzaam maar zeker vele huishoudens overstappen op elektrisch koken. Hoe kijk je ernaar?

Inductie koken

Ook interessant

  • Loempia gevuld met nasi

    Deze rijstloempia wordt ook wel de kroepia genoemd. Een keer wat anders dan normaal en errrrug lekker!

    voorbereidingstijd 30 min
    average score: 5

    Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.

    Een recept van Job en Perry
    Miniatuurvoorbeeld

    Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.

  • Snelle pekingeend met Chinese pannenkoekjes
    Oelala! Deze snelle pekingeend met Chinese pannenkoekjes zien er ontzettend lekker uit. En ze smaken ook nog eens fantastisch!
    voorbereidingstijd 30 min
    average score: 5

    Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.

    Een recept van Job en Perry
    Miniatuurvoorbeeld

    Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.

  • Okonomiyaki

    Vandaag eten we okonomiyaki. Oftewel Japanse hartige pannenkoeken. Itadakimasu!

    voorbereidingstijd 30 min
    average score: 5

    Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.

    Een recept van Hugo Kennis
    Hugo Kennis de Brigade

    Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.

  1. Zo eet je traditionele Ierse bloedworst met een Corkonische twist
  2. Zo leef je authentiek in Dingle
  3. Zo leef je als een echte Dubliner
  4. Verrassing! Douwe Bob en MEAU te zien in special De Brigade
  5. Is kwark gezonder dan yoghurt?
  6. Wat is het verschil tussen döner, kebab en shoarma?
  7. 10 x onweerstaanbare recepten met zeevruchten
  8. Bij deze pop-up haal je een gratis ijsje
  9. Met deze tips is jouw gebakken rijst net zo lekker als uit de toko
  10. Dit zijn de 8 lekkerste gerechten met ananas
  11. Fred van Leer deelt zijn guilty pleasure in Rotterdam
  12. In dit themapark eet je bij een Michelin-sterrenchef
  13. Een gezellige dag in Bathmen met Sjaak
  14. Een herbeleving in Harlingen met Tania Kross
  15. Een dag vol herinneringen in Amsterdam met Stijn van Vliet
  16. Een lopend buffet in Olst en omstreken met Marloes Coenen
  17. Een reis door de kunstwereld van Nuenen met Soenil Bahadoer
  18. Op zoek naar de beste roti in Utrecht met Amber Brantsen
  19. Jamie Westland onthult zijn favoriete plekken in Den Haag
  20. Foodtrends: Wat eten we in 2025?

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.
Logo 24Kitchen
  • YouTube (externe link)
  • Tiktok (externe link)
  • Facebook (externe link)
  • Instagram (externe link)
  • Recepten
  • Thema's
  • Populair
  • Contact
  • TV Gids
  • TV Aanbieders

Nu & straks op TV

  1. 19:00 - 20:00
    Jamie Oliver: Seasons
    (Nu op tv)
  2. 20:00 - 21:00
    Jamie: Fast & Simple
    (Nu op tv)
  3. 21:00 - 22:05
    Save with Jamie
    (Nu op tv)
  4. 22:05 - 22:35
    Three Blue Ducks
    (Nu op tv)
  5. 22:35 - 23:10
    Three Blue Ducks
    (Nu op tv)
  6. 23:10 - 23:40
    Karsu's Turkse Keuken
    (Nu op tv)
  7. 23:40 - 00:05
    Guilty Pleasures
    (Nu op tv)
  8. 00:05 - 01:05
    Jamie Oliver: Seasons
    (Nu op tv)
  9. 01:05 - 02:10
    Jamie: Fast & Simple
    (Nu op tv)
  10. 02:10 - 03:00
    Save with Jamie
    (Nu op tv)
  11. 03:00 - 03:25
    Three Blue Ducks
    (Nu op tv)
  12. 03:25 - 03:50
    Three Blue Ducks
    (Nu op tv)
  13. 03:50 - 04:20
    Nadiya's Everyday Baking
    (Nu op tv)
  14. 04:20 - 04:50
    Bak met Miljuschka
    (Nu op tv)
  15. 04:50 - 05:15
    Jamie's 15 Minute Meals
    (Nu op tv)
  16. 05:15 - 05:35
    Mary Makes It Easy
    (Nu op tv)
  17. 05:35 - 05:55
    Lekker Snel!
    (Nu op tv)
  18. 05:55 - 06:00
    Wokking Lekker
    (Nu op tv)
  19. 06:00 - 06:25
    Mary Makes It Easy
    (Nu op tv)
  20. 06:25 - 06:55
    Jamie's 15 Minute Meals
    (Nu op tv)
  21. 06:55 - 07:15
    Wat Eten We Vandaag?
    (Nu op tv)
  22. 07:15 - 07:40
    Lekker Snel!
    (Nu op tv)
  23. 07:40 - 07:55
    Loïc, Zot van Koken
    (Nu op tv)
  24. 07:55 - 08:25
    Guilty Pleasures
    (Nu op tv)
  25. 08:25 - 08:55
    Karsu's Turkse Keuken
    (Nu op tv)
  26. 08:55 - 09:25
    Three Blue Ducks
    (Nu op tv)
  27. 09:25 - 09:55
    Three Blue Ducks
    (Nu op tv)
  28. 09:55 - 10:35
    Nadiya's Everyday Baking
    (Nu op tv)
  29. 10:35 - 11:05
    Bak met Miljuschka
    (Nu op tv)
  30. 11:05 - 12:05
    Jamie Oliver: Seasons
    (Nu op tv)
  31. 12:05 - 13:10
    Jamie: Fast & Simple
    (Nu op tv)
  32. 13:10 - 14:15
    Save with Jamie
    (Nu op tv)
  33. 14:15 - 14:55
    Three Blue Ducks
    (Nu op tv)
  34. 17:55 - 18:30
    Guilty Pleasures
    (Nu op tv)
  35. 18:30 - 19:00
    Jamie's 15 Minute Meals
    (Nu op tv)
  36. 19:00 - 19:30
    For the Love of Bread
    (Nu op tv)
  37. 19:30 - 20:00
    For the Love of Bread
    (Nu op tv)
  38. 20:00 - 21:00
    Roux Down The River: The Thames
    (Nu op tv)
  39. 21:00 - 22:00
    Gordon Ramsay: Uncharted
    (Nu op tv)
  40. 22:00 - 23:00
    Ainsley's Fantastic Flavours 2
    (Nu op tv)
  41. 23:00 - 23:30
    Guilty Pleasures
    (Nu op tv)
  42. 23:30 - 00:00
    Karsu's Turkse Keuken
    (Nu op tv)
  43. 00:00 - 01:00
    Gordon Ramsay: Uncharted
    (Nu op tv)
Naar de TV-gids
  • Privacybeleid
  • VK en EU privacyrechten
  • Cookiebeleid
  • Gebruiksvoorwaarden
C