Alles voor het perfecte gerecht

In de serie bezoekt Gordon zes bijzondere locaties: Peru, Marokko, Laos, Nieuw-Zeeland, Hawaii, en Alaska. Eenmaal geland, wordt hij rondgeleid door lokale chefs. Naast het verklappen van de geheimen van de regionale keuken, brengen zij Ramsay in contact met de lokale bevolking. Onder het motto 'taking food as far as it can go', leert de chef in elke aflevering opnieuw hoe je onder extreme natuuromstandigheden een perfect gerecht kan serveren. 

Belangrijke levenslessen

Gordon Ramsay staat bekend om zijn temperament in de keuken. In Gordon Ramsay: Uncharted zie je een hele nieuwe kant van de chef. Hoe succesvoller hij werd, hoe meer hij zo nu een dan een stap terug wilde zetten. Om zichzelf te blijven ontwikkelen, daagde hij zichzelf uit om zijn horizon te verbreden met de voor hem nog onbekende dingen. Door te leven en te koken met de bevolking van verschillende lokale culturen, leerde hij in korte tijd de échte kracht van de natuur kennen, en hoe sterk je in je schoenen moet staan om daarmee te kunnen leven. 'Zulke belangrijke levenslessen', beargumenteert hij, 'leer je bij lange na niet in een wereld vol luxe en social media'. 

Benieuwd naar de avonturen van de chef? Bekijk de eerste aflevering van Gordon Ramsay: Uncharted op vrijdag 2 augsutus om 20:00 op National Geographic Channel