Croissant cereal vertalen we in het Nederlands naar 'croissant-ontbijtgranen' en zijn in principe mini-croissantjes die je overgoten met melk of yoghurt naar binnen werkt. Als we social media mogen geloven is dit ontbijt ontzettend lekker en bijzonder makkelijk te maken. Het enige wat je nodig hebt is een rol croissantdeeg en een ei.

Hoe ga je aan de slag?

Rol het croissantdeeg goed uit en snijd het deeg verticaal doormidden. Vervolgens snijd je het deeg horizontaal doormidden in kleine rechthoeken. Snijd de rechthoeken schuin doormidden tot twee langwerpige driehoeken. Rol de driehoekjes op tot mini-croissantjes. Klaar? Kluts een eitje in een kom en bestrijk de mini-croissantjes met het eimengsel voor een mooie glans. Bak de croissants in de oven (200°C) in 10 á 14 minuten goudbruin. Voeg toe aan een kom en giet daar naar smaak melk of yoghurt bij. Het recept kan je ook stap-voor-stap volgen in onderstaande video.

Onze tip: de melk of yoghurt wordt direct opgenomen door de mini-croissantjes wat een zompig resultaat geeft. Wij laten de melk liever achterwege en eten de mini-broodjes los.