Met een spiralizer (spiraalvormige groentensnijder) draai je in een handomdraai lange pastaslierten van een courgette. De perfecte manier om wat extra groenten binnen te krijgen. Bovendien zijn deze gezellige slierten zeer kidsproof.

Wel nu. Iedereen die voor het eerst courgetti bereidt, maakt hierbij dezelfde beginnersfout. Je probeerde courgetti, net als pasta, gaar te koken in warm water. Het resultaat? Een waterige bende en een verlangen naar een bord stomende pasta. Zo kun je het voorkomen:

Eet courgetti rauw

Courgette kan rauw gegeten worden en courgetti dus ook. Vooral lekker als frisse basis voor een salade of een buddha bowl.

Bak courgetti kort

Pan op hoog vuur, klein beetje olie in de pan, en bak de courgetti kort gaar. Zo laat de groente (bijna) geen vocht los maar heb je wel de gebakken smaak en structuur.

Recept

Zelf aan de slag met courgetti? Probeer ons recept voor courgetti met spinazie-gehaktballetjes en tomatensaus.

courgetti met spinazie-gehakt