Wat is pho?

Te beginnen met het grootste obstakel. De uitspraak. Pho spreek je uit als 'fúh' en niet als 'fó'. Nu je weet hoe je het moet bestellen, leggen we je graag uit wát je gaat bestellen. Pho is een geurige noedelsoep op basis van een sterke bouillon, dungesneden rundvlees en veel verschillende toppings. 

Vietnamees-Frans-Chinees

Pho is een gerecht dat door de aanwezigheid van verschillende culturen is ontstaan. Rundvlees werd populair door de kolonisatie van de Fransen. De Chinezen namen de platte noedels mee en samen met lokale smaakmakers ontstond zo aan het begin van de 20e eeuw het beroemde noedelgerecht.

Pho bac vs pho nam

Er wordt flink gediscussieerd over waar de soep precies is ontstaan. We weten in ieder geval dat het gerecht voor het eerst gegeten werd in Noord-Vietnam en het later, nadat het land werd op gesplitst, werd meegenomen met migranten naar het Zuiden. Daarom zijn er ook twee verschillende soorten pho. De noordelijke, authentieke pho bac met platte noedels en de zuidelijke pho nam die iets zoeter is van smaak en is gevuld met dunnere noedels.

Benieuwd hoe je de popuaire pho zelf maakt? Volg dan onderstaand recept uit ons nieuwe programma Asian Streetfood:

Pho

Snelle pho

Bekijk