Dit artikel is eerder verschenen op AD Koken & Eten. Meer culinair nieuws? Kijk dan hier.

De schijf bevat 20 gram eiwit, geen soja en is niet genetisch gemodificeerd. Hoewel een plantaardige burger misschien klinkt als iets voor vegetariërs, veganisten of flexitariërs zijn veel vleeseters er ook over te spreken, zegt filiaalmanager Gabriel Domnita van het gerenommeerde restaurant Thrill Grill.

Het Amsterdamse bedrijf heeft als eerste restaurant in Nederland de burger geserveerd. ,,Ik ben vroeger zelf kok geweest en was een beetje sceptisch, maar hij is echt gigantisch lekker. Onze gasten geloven amper dat er geen vlees in deze burger zit, de omnivoor kan hier zelfs enorm van genieten.’’

Het nieuwe product is ideaal voor mensen die wel duurzaam willen eten, maar er niet te veel van willen merken, zegt diëtiste Lisa Steltenpool die is gespecialiseerd in plantaardig eten. ,,Veel mensen willen best duurzamer eten, maar geen kwaliteit inleveren. Het vlezige, bloederige van de Beyond Burger is wat een duurzame optie toch aantrekkelijk maakt voor de echte vleeseter’’, aldus de diëtiste. Steltenpool denkt dat de burger daarom ook een hit wordt in Nederlandse supermarkten.

De Beyond Burger ligt sinds april 2019 in de schappen van de Nederlandse supermarkten. Voor 5,99 euro heb je er twee. Je begrijpt: wij willen dit exemplaar liever vandaag dan morgen uitproberen. Hollen naar de winkel dus. 

Zin gekregen in hamburgers? In dit artikel delen we burgerinspiratie.