Lees ook: Dit is het verschil tussen prosecco, cava en champagne

Een dichte fles bubbels is best lang houdbaar, maar niet oneindig. Hoewel sommige wijnen beter smaken naar verloop van tijd, geldt dat niet voor champagne.

Champagne bewaren

Champagne is namelijk geen bewaarwijn. Over het algemeen geldt daarom dat een normale fles 9 maanden tot een jaar houdbaar is. Een prestige champagne kun je wel 10 à 15 jaar bewaren.

Open fles champagne bewaren

Maar wat iedereen natuurlijk wil weten: hoelang kan ik dat bodempje uit die dure fles nog opdrinken? Het antwoord is drie tot vijf dagen, daarna verdwijnen de bubbels uit de fles. Dus zelfs als we 1 januari als potentiële drinkdag buiten beschouwing laten, kun je de rest van de fles nog opdrinken zonder dat de smaak is aangetast. Zorg er wel voor dat je de fles horizontaal bewaart op een koele plaats. Daar heb je dan wel een vacuüm champagne-stopper voor nodig, want zonder is de fles leeg voordat je het hebt ingeschonken. ;)

Toch luidt ons advies: bedenk goed voor het openmaken of je de fles in één keer opkrijgt, want dan is de champagne het allerlekkerst!