'Fudgy' brownies zijn gewoonweg het lekkerst. En dan het liefst de plakkerige variant die nog uren tussen tand- en kies bivakkeert en ons voorziet van een BVO-tje (brownie voor onderweg). Zo, dat is eruit. Door naar het volgende: hoe maken we deze goddelijke brownies? 

Vervang de suiker

Het basisrecept voor brownies bevat 6 ingrediënten: roomboter, chocolade, eieren, kristalsuiker en bloem. Door de kristalsuiker te vervangen door bruine basterdsuiker krijgt de brownie meer 'diepte' en smeuïgheid. De basterdsuiker maakt de brownies ook dikker en donkerder dan de klassieke variant. Je zou ook een combinatie van kristal- en basterdsuiker kunnen gebruiken - vind hierin je favoriete receptuur. 

Ei erbij

Om de brownie nóg smeuïger te maken is het mogelijk om extra eigeel toe te voegen. Dit maakt het geheel romiger en compacter. Let wel op: te veel eigeel maakt de brownie 'dun'. Houd ongeveer 1 extra eigeel aan op 2 eieren die in het recept staan.