Alles waar te voor staat is slecht, behalve tevreden, en dat geldt dus ook voor de avocado. Dit wil niet zeggen dat de avocado ongezond is, want het is juist een gezonde vrucht met goede vetten, vezels, vitaminen en mineralen, zoals onder andere magnesium, kalium en vitamine B1, B2, B6, B11, C en E.

Lees ook: 3 x koken met avocado

De voornaamste redenen waarom te veel avocado’s slecht voor je is, zijn de calorieën en vet die in de vrucht aanwezig zijn. Gemiddeld genomen bevat een avocado 250 tot 320 calorieën en ongeveer 20 gram vet (soms zelfs meer). Dat betekent dat je met het eten van een avocado al bijna je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vet van 30 gram hebt bereikt.

Wat adviseren diëtisten?

Het algemene advies is om niet meer dan een halve avocado per dag te eten. Het geluk hierbij is dat de avocado een neutrale smaak heeft en een verzadigd gevoel geeft, waardoor je minder snel geneigd bent om er veel van te eten. Heb jij wel de behoefte om 1 avocado per dag te eten? Dan doe je er goed aan om producten die veel (gezonde) vetten bevatten, denk hierbij aan zaden, noten, vis en olijfolie te vermijden.