De lekkerste aardappels koop je niet voorgesneden in een verpakking maar maak je helemaal zelf. Dat kost wat tijd en moeite, maar dat is het dubbel en dwars waard. Heb je toevallig nog gekookte aardappels over van gisteren? Sla de eerste stap dan over. 

Stap 1: voorkoken van aardappels

Om te zorgen dat aardappels van binnen zacht op je bord belanden is het belangrijk om ze voor te koken. Kook aardappelblokjes (van geschilde aardappels) ongeveer 10 minuten in ruim kokend water met zout. Wil je extra knapperig resultaat? Voeg dan een theelepel baking soda toe. De aardappels zijn klaar als je er met een vork in kunt prikken. 

Stap 2: olie op smaak brengen

Wanneer je de aardappels samen met kruiden in de pan zou bakken, bestaat er een kans dat de kruiden verbranden en een bittere smaak afgeven. Om dit te voorkomen verwarmen we een ruime hoeveelheid olijfolie in de pan en voegen hier onze favoriete kruiden aan toe. Laat het geheel trekken. Zeef hierna de kruiden uit de olie en houd de olie apart. 

Stap 3: mengen

Giet het water van de aardappels af en doe de zojuist gekookte aardappels in een mengkom. Voeg versgemalen zout en peper toe. Schud de aardappels in de kom, zodat de buitenkant van de aardappel zacht wordt. 

Stap 4: bakken

Bak de aardappels nu in een verwarmde pan, in de kruidenolie. De aardappels zijn al gaar. Laat het deksel er daarom af. De aardappels zijn klaar wanneer ze een bruin korstje hebben gekregen.

Wil je liever aardappels uit de oven? Dan heeft Jamie Oliver dé tip voor de beste aardappels uit de oven