De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Perfect geroosterde aardappels

80 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Perfect geroosterde aardappels

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190°C.

Schil en snijd de aardappels in stukken ter grootte van pingpongballen. Breng de aardappels in een pan met water en een klein beetje zout aan de kook en kook circa 7 minuten. Giet de aardappels af en laat ze uitwasemen.
Snijd de boter in kleine stukjes. Verdeel de aardappels over een met bakpapier beklede bakplaat en meng de boter, een beetje zout en versgemalen peper erdoor. Bak de aardappels in de oven in circa 30 goudkleurig maar net niet helemaal gaar. 

Druk de aardappels voorzichtig fijn met een pureestamper zodat het oppervlak vergroot wordt en ze nog krokanter kunnen worden. Pluk en snijd de salie fijn. Maak de teentjes knoflook los van de bol en pel en snijd de knoflook fijn. Meng in een kom een flinke scheut olijfolie met de rode wijnazijn, salie en knoflook en meng door de warme aardappels. Schil met een dunschiller enkele repen schil van de mandarijn en meng door de aardappels. Bak de aardappels circa 40 minuten in de oven.

Serveren
Verwijder de schillen van de mandarijn en serveer de aardappels op een groot bord of schaal.

Dit recept komt uit de Televizier special over 24Kitchen.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.