De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Rudolphs bloementaart

90 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Rudolphs bloementaart

Bereidingswijze

Fondantbloemen
Rol de rolfondant dun uit. Steek de rolfondant uit met de bloemensteker laat de bloemen in een eierrekje circa 24 uur drogen.

Biscuit
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
 Smelt de boter en splits de eieren. Klop de eiwitten tot stijve pieken en voeg in gedeeltes de helft van de suiker toe. Klop de eidooiers met de resterende suiker au bain-marie schuimig en lobbig. Spatel de eidooiers door het eiwit samen met de bloem en de boter. Vet de bakvormen in en bekleed met bakpapier. Verdeel het beslag over de twee bakvormen en bak in circa 1 uur voor de grote taartvorm en 35 minuten voor de kleine taartvorm goudbruin en gaar. Haal de biscuits uit de oven en laat afkoelen.

Mascarponecrème
Roer de boter met de poedersuiker luchtig. Halveer het vanillestokje over de lengte en schraap het merg eruit. Voeg het vanillemerg samen met de mascarpone toe aan de boter en roer goed door.

Vulling en afwerking
Snijd de biscuits horizontaal door en bestrijk eerst met jam en vervolgens met een dunne laag mascarponecrème. Leg de grote biscuitplakken op elkaar en bestrijk de buitenkant met de mascarponecrème en strijk af met een gekartelde decoratiekam. Herhaal dit met de kleine biscuitplakken zodat je 2 taarten krijgt. Leg de kleine taart iets van de rand op de grote taart. Verdeel de fondantbloemen over de taart. Garneer met het rode fruit en blaadjes munt. Kook suiker tot een lichte karamel en laat het iets afkoelen. Trek met behulp van 2 vorken lange draden van de karamel en wapper uit over een vel bakpapier. Drapeer de karameldraden over de bovenkant van de bloementaart.

Tip: je kunt de fondant kleuren door natuurlijke kleurstoffen te gebruiken. Gedroogde bietenpoeder voor rood, tarwegraspoeder voor groen, en kurkuma voor geel.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.