Kooktips

YES: deze zoete gerechten maak je met een gourmetstel!

Tijdens de feestdagen worden de gourmetstellen weer tevoorschijn gehaald en gaan we gezellig met vrienden en familie aan de slag. Maar wist je dat je ook zoete gerechten kan maken met het gourmetstel? Wij geven je handige tips en geweldige recepten!

Let op: het maken van deze gerechten op het gourmetstel kan langer duren dan je gewend bent. Ook worden sommige gerechten normaal in de oven bereid, dus het eindresultaat kan anders uitpakken.

Gebakken of geroosterd fruit

Wat is er nou lekkerder dan de combinatie van warm fruit met ijs? Dit dessert is super makkelijk te maken en snel klaar. Een geweldig recept is bijvoorbeeld gebakken peer met speculaasijs. Wil je meer de exotische kant op? Dan is gegrilde ananas met ijs, kwark of slagroom een echte aanrader. Van dit soort desserts wordt toch iedereen blij!

Pannenkoeken bakken

Een gourmetpannetje is ideaal om een lekker pannenkoekje in te bakken. Bereid wat pannenkoekenbeslag voor en zet heerlijke toppings op tafel. Zo kan iedereen zelf zijn pannenkoek maken. Ook erg leuk voor de kids: laat ze de pannenkoek versieren met hagelslag of bananen. Deze cranberrypannenkoekjes met geitenkaas zijn het proberen waard.

Appel crumble

Appel crumble is een heerlijk appel kruimel toetje dat geserveerd wordt met ijs. Normaal gaat dit gerecht de oven in, maar in een gourmetpannetje is het ook goed te bereiden. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig en het is makkelijk te maken.

Brownies of chocolate chip cookies

Koekjes of brownies uit de pan? Dat kan (let wel op: het resultaat zal anders zijn dan wanneer je het in de oven maakt). Maak het koekbeslag of browniebeslag klaar en vet je gourmetpannetje goed in met boter. Bak de koekjes tot ze goudbruin zijn en draai ze regelmatig om en bak de brownies tot de bovenkant glanzend is.