Kooktips

Voor liefhebbers van vlees: nieuw inspiratieplatform over vleeswaren

Ossenworst, paté, boterhamworst, ham, fricandeau, kipfilet, boerenmetworst, spek of dungesneden rosbief… In Nederland zijn we gek op vleeswaren en hebben we een lange traditie in het ambachtelijk verwerken van vlees tot direct te gebruiken producten. Deze zijn natuurlijk ideaal voor op brood, maar je kunt nog veel meer met vleeswaren!

In een salade, pastagerecht, op de pizza of zelfs als basis voor een saus… er zijn eindeloos veel variatiemogelijkheden. Ideaal als je niet lang in de keuken wilt staan of wanneer je hapjes of gerechten vooraf wilt bereiden.


Vleeschwaar: nieuw inspiratieplatform
Op het nieuwe online inspiratieplatform Vleeschwaar vind je heerlijke recepten, achtergrondverhalen over het ambacht, filmpjes, leuke weetjes en tips met betrekking tot vleeswaren en lekker eten. Het platform werkt hiervoor onder andere samen met verschillende ambassadeurs, zoals topsporter Naomi van As en chef-kok Alain Caron.

Onder de kopjes Op chique, Balansmomentje, Lekker & leuk en Altijd lekker, biedt Vleeschwaar.nl voor ieder wat wils met zowel culinaire hoogstandjes als ook magere recepten en gerechten die kinderen niet alleen leuk vinden om te maken maar ook nog eens heerlijk om op te eten.


Gezond en budgetvriendelijk
Vleeschwaar is een initiatief van de Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie (VNV) en heeft als doel om Nederlandse vleeswaren het podium te geven wat ze verdienen. Richard van der Kruijk, algemeen secretaris VNV: “Met de komst van Vleeschwaar willen wij laten zien dat je vleeswaren op veel meer manieren kunt gebruiken dan men denkt. Zo kun je op ieder moment van de dag een heerlijk, gezond en vaak ook nog budgetvriendelijke maaltijd op tafel zetten.”

Ga direct naar Vleeschwaar