Boeken

Authentieke Indiase recepten

Bij de Indiase keuken denk je vast meteen aan curry’s, mango en chutney, maar de Indiase keuken is veel meer dan je denkt. Het kookboek India bevat duizend authentieke Indiase recepten, die net zo rijk en kleurrijk zijn als het land zelf.

De auteur heeft de afgelopen twintig jaar besteed aan het ontdekken en verzamelen van familierecepten uit heel India. Het kookboek is daardoor heel uitgebreid geworden, zonder dat de recepten ingewikkeld zijn, zoals gefrituurde spareribs, gestoomde plakjes lamsvlees, paratha's (soort gebakken brood) en masalathee. De recepten zijn aangepast naar de kooktechnieken, benodigdheden en ingrediënten die in het westen ook bekend zijn. In India eten ze bijvoorbeeld flink pittig, en dat kun je zelf – als beginner – met mate doen. En geitenvlees, onder de naam ‘mutton’, is het meest gebruikte vlees in deze keuken. De ‘mutton’-recepten zijn aangepast naar lamsvlees, wat vaak makkelijker verkrijgbaar is.

Duizend recepten is nogal wat en om het zoeken een beetje behapbaar te maken zijn de recepten ingedeeld in hoofdstukken (specerijenmengsels en pasta’s; zuur, chutneys en raita’s; brood; hoofdgerechten; peulvruchten; desserts en rijst) en is er een uitgebreide woordenlijst en register opgenomen. Elk hoofdstuk heeft een andere kleur pagina’s, zodat je er gemakkelijk naartoe bladert. Veel van deze recepten heb je vast nog niet eerder gezien en dat maakt het extra leuk om ze zelf te maken.

Het boek krijg je in een jute tasje. Handig om je kruiden en specerijen in te doen als je naar de markt gaat, of om het boek in cadeau te doen aan je beste vriend(in).

Bestel het boek hier