De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

witte bonen mash

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de onderkant van de bol knoflook. Leg de knoflook op een vel aluminiumfolie en besprenkel met olijfolie om in te bakken. Vouw de folie dicht en pof de knoflook circa 15 minuten in de oven.

30 min kooktijd
Witte bonen mash

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

Snijd de onderkant van de bol knoflook. Leg de knoflook op een vel aluminiumfolie en besprenkel met olijfolie om in te bakken. Vouw de folie dicht en pof de knoflook circa 15 minuten in de oven.

Scheur voor de brood-kaascroutons het brood in stukken en verdeel over de bodem van een ovenschaal. Besprenkel het brood met olijfolie om in te bakken en ris de rozemarijn erboven. Bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper en meng het geheel goed door elkaar.

Rasp de jonge kaas met een grove rasp, verdeel over het brood en bak in 6-8 minuten krokant in de oven. 

Halveer de prei in de lengte, spoel schoon onder de kraan en snijd in dunne ringen. Verhit een scheutje olijfolie om in te bakken in een koekenpan en bak de prei circa drie minuten op hoog vuur tot hij beetgaar is. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en een beetje sap van de citroen.

Spoel de bonen af met koud water.

Verwarm de boter in een braadpan en fruit de ui circa 2 minuten. Voeg de bonen toe en fruit 2 minuten mee.

Druk de gepofte knoflook uit de schil en voeg toe aan de witte bonen. Breng het geheel op smaak met een beetje zout, versgemalen peper en sap van een halve citroen.

Pel en snipper de ui.

Stamp de bonen met een pureestamper tot een grove mash en voeg de ui toe.

Scheur de blaadjes basilicum in grove stukken en meng door de prei.

 

Serveren

Serveer de bonen mash in een diep bord en maak een kuiltje in het midden. Schep de prei in het kuiltje en bestrooi de mash met brood-kaascroutons.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker