Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Snijd de onderkant van de bol knoflook. Leg de knoflook op een vel aluminiumfolie en besprenkel met olijfolie om in te bakken. Vouw de folie dicht en pof de knoflook circa 15 minuten in de oven.
Scheur voor de brood-kaascroutons het brood in stukken en verdeel over de bodem van een ovenschaal. Besprenkel het brood met olijfolie om in te bakken en ris de rozemarijn erboven. Bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper en meng het geheel goed door elkaar.
Rasp de jonge kaas met een grove rasp, verdeel over het brood en bak in 6-8 minuten krokant in de oven.
Halveer de prei in de lengte, spoel schoon onder de kraan en snijd in dunne ringen. Verhit een scheutje olijfolie om in te bakken in een koekenpan en bak de prei circa drie minuten op hoog vuur tot hij beetgaar is. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en een beetje sap van de citroen.
Spoel de bonen af met koud water.
Verwarm de boter in een braadpan en fruit de ui circa 2 minuten. Voeg de bonen toe en fruit 2 minuten mee.
Druk de gepofte knoflook uit de schil en voeg toe aan de witte bonen. Breng het geheel op smaak met een beetje zout, versgemalen peper en sap van een halve citroen.
Pel en snipper de ui.
Stamp de bonen met een pureestamper tot een grove mash en voeg de ui toe.
Scheur de blaadjes basilicum in grove stukken en meng door de prei.
Serveren
Serveer de bonen mash in een diep bord en maak een kuiltje in het midden. Schep de prei in het kuiltje en bestrooi de mash met brood-kaascroutons.
0 reacties