- De bloemkoolrijst kun zelf maken of in de supermarkt kopen. Als je de bloemkoolrijst zelf wil maken doe je dat door 1 bloemkool in grote stukken te snijden en ze in de keukenmachine te vermalen tot korrels zo groot als rijst. Zet de bloemkoolrijst opzij.
- Pel de wortel en snijd ‘m in blokjes. Snijd de kalkoenfilet in kleine blokjes. Hoe kleiner de blokjes, hoe sneller ze gaar zijn. Snijd de lente-uitjes in dunne plakjes en pers de knoflook.
- Verhit de wok op een middelhoog vuurtje en voeg 3 eetlepels sesamolie toe aan de pan. Wanneer de wok op temperatuur is, voeg dan de wortel en kalkoen toe. Bak de kalkoenblokjes tot ze gaar zijn. Dit duurt ongeveer 3 minuten. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee.
- Voeg de bloemkoolrijst, lente-uitjes, soja- en oestersaus toe. Bak het geheel tot de bloemkoolrijst beetgaar is. Dit duurt 2 à 3 minuten.
- Serveer de bloemkoolrijst op 2 borden. Voeg een eetlepel sesamolie aan de pan toe. Bak 2 eieren op middelhoog vuur. Serveer de eieren bovenop de bloemkoolrijst. Garneer het geheel met sesamzaadjes en lente-uitjes.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties