24Kitchen maakt gebruik van cookies
Door hiernaast op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan de websites van 24Kitchen. Klik hier voor meer informatie.

Akkoord
advertisement
Estée Strooker

Estée Strooker

Estée Strooker

Estée Strooker (1990) was als twintigjarige de eerste MasterChef van Nederland.

Na haar vwo schreef ze zich in voor de studie rechten, maar pakte na een half jaar haar koffers en vertrok naar Parijs om haar passie achterna te gaan. Estée volgde daar een verkorte koksopleiding en liep stage bij toprestaurants. Eenmaal terug in Nederland wist ze: “Ik wil graag creatief aan de slag, maar het liefst ook voor mezelf werken”.

De amusementssector trok haar aandacht en Estée schreef zich in voor de opleiding journalistiek met als doel ooit met koken op televisie te komen. Toen er kandidaten gezocht werden voor het programma ‘MasterChef’, greep ze deze kans aan, want zo kon ze haar twee passies koken en televisie combineren. Estée won en werd de eerste MasterChef van Nederland.

Daarna heeft ze nog een droom weten te verwezenlijken, namelijk het runnen van haar eigen restaurant. Estée staat aan het roer van ’t Amusement in Arnhem. Zo heeft ze zich opnieuw gehouden aan haar voornemen: ze is creatief bezig en eigen baas.

Thuis was eten heel belangrijk en Estée associeert het ook met gezelligheid. “Alles was bij ons vers en het was echt hét moment van de dag.” Vooral haar moeder en oom waren haar grote voorbeelden op culinair gebied. Haar oom had een eigen restaurant en als klein meisje mocht ze letterlijk een kijkje in de keuken nemen. Zo ontwikkelde Estée al als klein meisje passie voor eten, zelfs van een boterham maakte ze een feestje. Haar eerste herinnering aan eten is toen ze 8 jaar oud was en een televisieprogramma zag over Middeleeuws koken. Daarin werd iets verteld over kalfsoesters en ze had geen idee wat dat was. Samen met haar vader ging ze naar de slager, kocht kalfsoesters en maakte het Middeleeuwse stoofpotje van de televisie na. Ze herinnert zich dat dit een heerlijke maaltijd was.

Van huis uit werd er veel met vlees en vis gekookt, maar in de vegetarische keuken voelt Estée zich steeds meer thuis. “Vlees en vis moet je in hun waarde laten, maar met groente kan je van alles doen! Lekker experimenteren en je creativiteit erop los gooien!”. Haar gerechten hebben ook altijd iets van frisheid in zich. Citrusvruchten zijn daarom hele belangrijke ingrediënten voor Estée. Wat ook heel belangrijk is voor haar, zijn gerechten die je van A tot Z zelf kan maken, met verse ingrediënten, zonder allerlei toevoegingen. Estée wil daarom ook mensen inspireren om zelf verse gerechten te maken.

Haar levensmotto is “Durf risico’s te nemen!” en in de Makkelijke Maaltijd wil ze ook laten zien dat het helemaal niet eng is om vanaf nul een maaltijd te maken. “Iets wat helemaal zelf gemaakt is, smaakt toch altijd het best!”

Sinds kort heeft het eerste vegetarische programma op 24Kitchen: Vlees noch Vis. Ook heeft Estée een blog op 24Kitchen. Ze schrijft over haar culinaire avonturen, zoals de perikelen die ontstaan bij het maken van een bruidstaart en het ontdekken van culinair Athene.

Bekijk alle recepten van Estée