De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kippenbout met zuurkool

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de aardappels eerst doormidden en daarna in partjes, verdeel ze over de bodem van de ovenschaal en besprenkel met olie. Bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper.

30 min (voor)bereidingstijd
Kippenbout met zuurkool

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C.

Snijd de aardappels eerst doormidden en daarna in partjes, verdeel ze over de bodem van de ovenschaal en besprenkel met olie. Bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper.
Pluk de helft van de rozemarijn (houd 1 takje apart voor de goudreinetten) en verdeel een gedeelte tussen de aardappels.
Snijd een citroen in zessen en leg in elke hoek van de ovenschaal en tussen de aardappels een partje citroen.
Snijd de bol knoflook doormidden en leg in de ovenschaal.
Snijd de kippenbouten met een scherp mesje aan alle kanten (kruislings) in, leg ze op de aardappels in de ovenschaal en verdeel de helft van de boter erover. Bestrooi het geheel met een beetje zout en versgemalen peper en bak 25 minuten in de oven.

Verwarm de honing intussen in een hapjespan.
Schil de goudreneitten, steek het klokhuis er uit met een appelboor en snijd de goudreneitten in plakken van circa 1 centimeter dik. Leg ze in de honing en karamelliseer 2 minuten per kant. Haal ze met de honing uit de pan en voeg de rest van de boter, zuurkool, de resterende rozemarijn en de mosterd toe. Meng alles door elkaar en blus af met een scheutje water. Leg de goudreinetten er bovenop en bestrooi met een beetje zout. Dek de pan af met een deksel en laat circa 10 minuten stoven.

Haal de kip uit de oven en besmeer met de gepofte knoflook uit de ovenschaal.

Serveren
Schep de kip op bord en serveer de aardappels met zuurkool en goudreinet ernaast.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker