Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de aardappels eerst doormidden en daarna in partjes, verdeel ze over de bodem van de ovenschaal en besprenkel met olie. Bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper.
Pluk de helft van de rozemarijn (houd 1 takje apart voor de goudreinetten) en verdeel een gedeelte tussen de aardappels.
Snijd een citroen in zessen en leg in elke hoek van de ovenschaal en tussen de aardappels een partje citroen.
Snijd de bol knoflook doormidden en leg in de ovenschaal.
Snijd de kippenbouten met een scherp mesje aan alle kanten (kruislings) in, leg ze op de aardappels in de ovenschaal en verdeel de helft van de boter erover. Bestrooi het geheel met een beetje zout en versgemalen peper en bak 25 minuten in de oven.
Verwarm de honing intussen in een hapjespan.
Schil de goudreneitten, steek het klokhuis er uit met een appelboor en snijd de goudreneitten in plakken van circa 1 centimeter dik. Leg ze in de honing en karamelliseer 2 minuten per kant. Haal ze met de honing uit de pan en voeg de rest van de boter, zuurkool, de resterende rozemarijn en de mosterd toe. Meng alles door elkaar en blus af met een scheutje water. Leg de goudreinetten er bovenop en bestrooi met een beetje zout. Dek de pan af met een deksel en laat circa 10 minuten stoven.
Haal de kip uit de oven en besmeer met de gepofte knoflook uit de ovenschaal.
Serveren
Schep de kip op bord en serveer de aardappels met zuurkool en goudreinet ernaast.
0 reacties