De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

witlofsoep

Een heerlijke witlofsoep met forelfilets uit Antwerpen!

25 MIN
Witlofsoep

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Halveer 800 g witlof. Snijd de kern eruit, snijd de witlof in stukken en houd 200 gram apart voor garnituur. Pel en snipper de ui. Smelt de boter in de pan en fruit de witlof en ui. Voeg de bloem toe en bak deze kort mee. Blus af met kippenbouillon, breng aan de kook en laat de soep circa 10 minuten zachtjes koken. Breng de soep op smaak met zout en peper. Meng de eidooiers met room en voeg dit al roerend aan de soep toe. Laat de soep nu niet meer koken. Snijd de forelfilets, appel en witlof in blokjes en meng dit. Serveer de soep met het garnituur in grote soepkommen.

Dit recept komt uit de aflevering over Antwerpen van het programma The Taste of Life Travel.

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker