De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

winterse pompoen-kaneeltaart

105 MIN
Winterse pompoen-kaneeltaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Deeg
Maak van de aangegeven ingrediënten een deeg en laat circa 30 minuten in de koelkast rusten.

Pompoenvulling
Verwarm de oven op 170 ºC. Snijd de pompoen in blokjes, verspreid ze over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze circa 30 minuten tot ze gaar zijn. Schep de gare pompoen in een kom en roer één voor één de eieren erdoor. Voeg suiker, bruine basterdsuiker, zout, speculaaskruiden en bloem toe. Roer door en voeg de crème fraîche en de whisky toe.

Topping
Schil en snijd de appels in blokjes. Meng bloem, suiker, bruine basterdsuiker, kaneelpoeder en boter met elkaar tot er een kruimelig deeg ontstaat. Meng de appelblokjes door de kruimels. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de taartvorm in, rol het deeg uit en bekleed de taartvorm ermee. Vouw het overlappende deeg terug in de rand zodat die steviger wordt. Prik het deeg in met een vork. Verdeel de pompoenvulling over het deeg en strooi de topping erover. Bak de taart in 45 minuten goudbruin en gaar.

Kaneelcrackers
Smelt de boter en meng met de rest van de ingrediënten. Strijk het beslag uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Haal de taart uit de oven en verhoog de temperatuur van de oven naar 200 ºC. Bak de kaneelcrackers in circa 8 minuten goudbruin en gaar. Breek ze na het bakken in stukken en garneer de taart ermee. Bestrooi voor het serveren met poedersuiker.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker