1. Wrijf de eendenborsten aan de vleeskant in met fivespices-poeder en zout. Plaats ze kort in de diepvries.
2. Optioneel: zelf hoisinsaus maken
Roer de pindakaas, basterdsuiker, sesamolie, rijstazijn, sambal, shiracha en sojasaus door elkaar. Pel en rasp de knoflook erboven en roer tot een gladde saus.
3. Kerf het vel van de eendenborsten met een scherp mes kruislings in. Leg de eendenborsten met de huidkant naar beneden in een (nog niet verwarmde) koekenpan en zet op middelhoog vuur. Pan en vlees warmen nu samen op en het vet komt langzaam uit het eendenvlees. Bak 6-10 minuten op de huid, tot deze goudbruin en knapperig is.
4. Snijd ondertussen de komkommer overlangs in vieren. Snijd de zaadlijsten en snijd in 4-5 centimeter lange reepjes. Snijd de bosuien in gelijke reepjes. Snijd de radijzen in plakjes en overgiet met sushiazijn.
5. Kneus en pel de knoflook, voeg toe aan de pan en keer de eendenborsten. Bak nog 2-3 minuten. Lepel tijdens het bakken het bakvet over de eend (=arroseren).
6. Strooi nog wat zout over de velkant van de eenden. Haal uit de pan en laat 5 minuten rusten.
7. Stoom de ontdooide Chinese pannenkoekjes 2-3 minuten in een stoommandje boven een pan zacht kokend water. Zet apart en houd warm.
8. Snijd de eendenborsten in mooie plakjes (= trancheren).
9. Besmeer de pannenkoekjes met wat hoisinsaus, beleg met pekingeend, komkommer, bosui en radijs en rol op.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties