De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

boerenkool met zoete aardappel, amandelen en spekjes

De klassieke stamppot maar dan net even anders. Namelijk met zoete aardappel, knapperige amandelen en zoute spekjes. 

30 min (voor)bereidingstijd
Zoete-aardappelboerenkoolstamppot met gerookte amandelen en spekjes

Een recept van

Hugo Kennis

Hugo Kennis

'Een klassieke stamppot met een twist! In dit recept voor boerenkool vervang je de 'normale' piepers voor zoete aardappelen. Mmm!'

Bereidingswijze

Zoete-aardappelstamppot

  1. Schil de aardappels, snijd in gelijke stukken en doe in een pan met koud water. Breng aan de kook en kook op middelhoog vuur gedurende 15-20 minuten, tot de aardappels gaar zijn. Verwarm ondertussen een koekenpan.

  2. Bak de spekreepjes in de pan krokant.Schep ze uit de pan en leg op een stukje keukenpapier, bewaar het vet van de spekjes.

  3. Snipper de ui en fruit deze glazig in het vet van de spekjes. Voeg de boerenkool toe, samen met een snufje peper en de azijn. Smoor de boerenkool totdat deze beetgaar is. Proef en breng indien nodig op smaak met zout en peper.

  4. Hak de gerookte amandelen grof en doe ¾ hiervan bij het boerenkool mengsel, evenals de gebakken spekjes.

  5. Giet de aardappels af en stamp tot puree. Meng de olijfolie en het boerenkoolmengsel door de puree. Serveer met de achtergehouden amandelen en de mosterd naar smaak. 

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

lekker
Qusai Al Zoubi
06-03-2024

Ook lekker