24Kitchen maakt gebruik van cookies
Door hiernaast op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan de websites van 24Kitchen. Klik hier voor meer informatie.

Akkoord
advertisement
Uitgebreid zoekenEenvoudig zoeken

Zomerse hamburgers met avocado, chorizo en oude kaas

Rating 4/5

Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Breng het vlees op smaak met peper en zout. Steek de bbq aan, of verhit een grillpan zonder olie of boter.

Snijd de courgette in plakken. Besprenkel de maiskolf, de courgette plakken en de uienringen met wat olijfolie, peper en zout. Grill de hamburgers 10 minuten, beleg de burgers de laatste 4 minuten met een plak kaas.

Leg de plakken courgette, de rode uienringen en de maiskolf op de bbq, keer de groenten regelmatig. Bak de chorizo in 2 minuten knapperig op de bbq. Rasp de schil van de limoen. Pers een halve limoen uit. Meng het limoenrasp en sap, de fijngehakte peterselie door de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.

Scheur de blaadjes sla los van de krop. Besmeer de broodjes met de mayonaise. Verdeel de sla, cheeseburgers, plakken chorizo, courgette en de rode uien over de broodjes. Snijd de maiskorrels van de kolf. Verdeel de mais en de avocado als laatst over de burgers en serveer direct.

Vegetarisch
nee
Uit programma: