Pompoencurry
-
Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
-
Breng een pan met water aan de kook.
-
Schil de pompoenen, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Kook de pompoenblokjes circa 15 minuten in de pan met water. Giet de pompoen daarna af.
-
Pel en hak de knoflook fijn. Pel en snipper de uien fijn en snijd de kippendijen in blokjes.
-
Verhit de boter in een pan en fruit de ui, knoflook, kip, kurkuma en het komijnpoeder circa 3 minuten.
-
Voeg de pompoen toe en bak kort mee. Blus af met de kokosmelk en een scheutje water, voeg de rozijnen toe en laat circa 15 minuten koken op laag vuur. Breng op smaak met een beetje zout, versgemalen peper en de suiker.
-
Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een droge koekenpan.
-
Schep de pompoencurry en de rijst op een bord. Bestrooi met geroosterd amandelschaafsel en besprenkel met olijfolie extra vierge.
0 reacties