De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Wentelteefjes recept

Oud brood over? Dat betekent wentelteefjes bakken. Deze ouderwetse wentelteefjes van Miljuschka brengen je terug naar vroeger. Heerlijk!

15 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
wentelteefjes recept

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

"Wentelteefjes maken, brengt mij terug naar vroeger! Oma's wentelteefjes zijn niet alleen vreselijk lekker, maar het is ook dé manier om oud brood op te maken."

Bereidingswijze

Wentelteefjes bakken

  1. Klop met een garde de melk samen met de eieren, zout, driekwart van de suiker en de helft van de kaneelpoeder los.

  2. Wentel de sneetjes brood om-en-om in het beslag (tip: gebruik hier een ovenschaal voor).

  3. Verhit de boter in een koekenpan en bak de wentelteefjes circa 2 minuten per kant goudbruin.

  4. Meng de resterende suiker en kaneel met elkaar en strooi over de wentelteefjes.

Hoe maak je de lekkerste wentelteefjes?

Wentelteefjes maken is simpel en van dit basisrecept voor wentelfteefjes ga je natuurlijk al watertanden. Toch maak je wentelteefjes nog lekkerder wanneer je het maakt van brioche. Serveer het een zelfgemaakte bosbessencompote en zo heb je een superluxe variant.

Wat heb je nodig voor wentelteefjes?

Makkelijke wentelteefjes maken? Voor het basisrecept heb je dus enkel oud brood, eieren, melk, suiker, en kaneel nodig, met wat boter of olie om ze in te bakken. Optioneel kun je vanillesuiker of -extract toevoegen voor extra smaak.

Wentelteefjes maken zonder vanillesuiker

Als je geen vanillesuiker hebt voor wentelteefjes, kun je alternatieven gebruiken zoals een beetje vanille- of amandel-extract door het losgeklopte ei. Of gebruik kaneel zoals in dit recept. Honing of ahornsiroop zijn lekker voor een extra zoetje. Citrusrasp werkt ook goed voor de liefhebbers van gris.

Wentelteefjes met suikerbrood, brioche of kerststol

Voor speciale momenten kan je kiezen voor wentelteefjes deluxe met een paas(of kerst!)stol, suikerbrood of brioche als basis. Perfect om de restanten van je gezellig brunch op te maken.

Wentelteefjes zonder ei

Maak wentelteefjes zonder ei door het ei te vervangen door 1 eetlepel maizena op 250 ml melk. Breng op smaak met kaneel, suiker of andere smaakmakers zoals vanille. Dip hierin je brood zoals je gewend bent!

Waarom oud brood voor wentelteefjes?

Oud brood is wat droger, waardoor het het melk-eimengsel beter opneemt zonder dat het brood uit elkaar te valt. Daarnaast zijn wentelteefjes eigenlijk een manier om oud brood op te maken.

volkorenbrood

Hoe krijg je wentelteefjes krokant?

Gebruik oud brood, en laat de wentelteefjes niet te lang weken. Zet het vuur iets lager en bak de wentelteefjes aan beide kanten goed door, zodat het vocht echt verdampt. Tip: strooi een beetje suiker op de beide kanten tijdens het bakken, dan krijg je een heerlijk knapperig suikerlaagje. 

hartige wentelteefjes

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.