Stap 1: Amandelspijs
Maal de amandelen fijn met de suiker. Rasp de schil van de limoen en voeg de rasp, het sap van een halve limoen en het ei toe en maal nog even door.
Stap 2: Brood
Verwarm de oven voor op 170 °C. Kook de rozijnen voor 2 minuten (of wel 24 uur in koud water). Snijd de abrikozen in stukjes. Rasp de wortel en de appels. Meng de rasp van de wortel en de appels, abrikozen, rozijnen, cranberries, zonnebloempitten, sesamzaad, geraspte kokos, kaneelpoeder, amandelmeel, olijfolie en de eieren tot een beslag.
Bekleed het cakeblik met bakpapier en vul met de helft van het beslag. Verdeel het amandelspijs in een baan over het midden over het beslag. Verdeel de rest van de beslag erover. Bak het brood in de oven in circa 50 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen. Bestuif voor het serveren met poedersuiker.
Wil je de rest van de recepten van 24Kitchen Feestdagen met Rudolph zien? Check snel dit handige overzicht > BEKIJK
1 reactie