Wentelteefjes
-
Klop de eieren los met de basterdsuiker, melk en de kaneelpoeder. Laat het kerstbrood even weken in het beslag.
-
Smelt de boter in een koekenpan en bak de wentelteefjes aan elke kant circa 2 minuten tot ze bruin en gaar zijn. Snijd de wentelteefjes diagonaal doormidden.
Steranijs-karamel
-
Voeg in gedeeltes de suiker toe aan een warme pan en laat de suiker zonder te roeren karamelliseren.
-
Voeg de slagroom toe en de steranijs toe. Laat het geheel zachtjes koken totdat de karamel in de slagroom is opgelost.
-
Laat de karamel iets afkoelen en verwijder de steranijs.
Opmaak
-
Leg per persoon 3 plakjes van de wentelteefjes op een bord. Lepel de karamel eroverheen. Leg er een bolletje vanille-ijs op. Garneer met cranberries en bestuif met kaneelpoeder. Lepel er nog een beetje karamel overheen. Garneer met een takje munt.
1 reactie