Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vouw de kipdijfilets open op de snijplank en leg midden op elke filet een blaadje salie. Rol de filet op. Leg een plakje ham klaar en rol de filets daarin. Zet vast met een prikker. Meng op een bord de bloem met royaal peper en zout. Rol de kip door het bloemmengsel tot deze rondom is bedekt.
Besprenkel de cocktail trostomaten aan de takjes met olijfolie, versgemalen peper en een beetje zout. Snijd een teentje knoflook fijn en verdeel die over de tomaatjes. Pof ze circa 15 minuten in de oven tot de tomaatjes openspringen.
Verwarm een koekenpan. Voeg boter toe. Leg de kipdijfilets in de pan en bak ze rondom bruin. Haal de kip dan uit de pan, verwijder de prikker en leg de kip in een ovenschaal. Zet bij de tomaatjes in de oven.
Kook de spaghetti in kokend water met ruim zout net beetgaar. Pel de knoflook en snijd fijn. Rasp de Parmezaanse kaas. Snijd de peterselie fijn. Scheid de eieren en bewaar de dooiers. Klop kaas, peterselie en eidooiers door elkaar.
Verwarm de pan waar de kip in zat opnieuw, voeg de spekjes toe en laat die even uitbakken. Voeg de knoflook toe aan de spekjes en blus af met witte wijn. Schep de pasta om met de uitgebakken spekjes. Haal dan de pan van het vuur en voeg het eimengsel toe. Roer goed door.
Serveren
Serveer de spaghetti in diepe, warme borden en bedek royaal met Parmezaanse kaas. Leg de kip op de pasta. Garneer met een takje gepofte tomaten.
0 reacties