De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

indisch stoofvlees

Het recept voor Indisch stoofvlees. Een gerecht vol met verschillende kruiden en heerlijke smaken.

15 min voorbereidingstijd
240 min kooktijd
Indisch Stoofvlees

Een recept van

Voor Indisch stoofvlees, beter bekend als rendang, heb je niet meer nodig dan een flinke hoeveelheid kruiden en een kilo runderlap. Maar wanneer je deze eenmaal in huis hebt, is het recept een fluitje van een cent. Vanaf nu maak je jouw Indische stoofvlees gewoon lekker zelf.

Bereidingswijze

Stap 1
Snipper de ui, hak de knoflook en peper fijn en schil en rasp de gember.

Stap 2
Meng in een kom de knoflook, ui, peper, gember, gemalen korianderzaad, kurkuma en laos met een scheutje zonnebloemolie tot een boemboe en zet opzij.

Stap 3
Snijd vervolgens de runderlap in blokjes en verwijder eventueel overtollig vet. Snijd niet al het vet weg want dat maakt het vlees mals.

Stap 4
Verhit in een ruime braadpan de boemboe. Voeg de runderlap toe en bak rondom bruin. Breng op smaak met zout en peper en draai het vuur laag.

Stap 5
Blus het geheel af met de kokosmelk en voeg vervolgens genoeg water toe zodat het vlees bijna helemaal onder water staat. Snijd de sereh in stukken. Voeg de limoenbladeren en sereh toe aan de pan.

Stap 6
Laat het vlees minimaal 2 uur sudderen op laag vuur met de deksel op de pan. Haal daarna de deksel van de pan en laat nog 1-2 uur inkoken. Serveer het Indische stoofvlees met partjes limoen en voor een volledige maaltijd met rijst en boontjes.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Hij wordt wel pittig door de rode peper maar verder redelijk flauw. Wat zijn kruiden om het wat hoger op smaak te brengen zonder veel zout toe te voegen?
Koen Bouts
28-01-2024

Ook lekker