De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Gado Gado

Een traditioneel Indisch eiergerecht geserveerd met frisse groenten en pindasaus.

45 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Gado Gado

Bereidingswijze

Gado Gado
Kook de eieren in een pan met water in circa 10 minuten hard. Giet de eieren af, laat ze schrikken en pel ze. Snijd de witte kool in dunne reepjes, schil en snijd de wortels in plakjes en maak de sperziebonen schoon. Blancheer de kool, wortels en sperziebonen, afzonderlijk van elkaar, in water met zout. Blancheer de taugé. Schil en snijd de aardappels in dunne reepjes, spoel de aardappels schoon en blancheer ze in water met zout. Snijd de komkommer in lange repen. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking gaar.

Pindasaus
Verhit een scheut olie in een koekenpan en rooster de pinda’s in circa 5 minuten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en maal tot een pasta in de keukenmachine. Pel en snijd de knoflook fijn. Pel en snipper de sjalotten. Verhit olie in een wok en fruit de knoflook en ui. Voeg de pindapasta, sambal, sojasaus en de tamarindepasta toe. Schenk het water erbij, breng al roerend aan de kook en kook circa 4 minuten door.

Serveer de groente en eieren op een schaal en lepel de saus over de groente. Bestrooi met de gebakken uitjes en serveer met kroepoek en witte rijst.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.