De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gado gado

Een traditioneel Indisch eiergerecht geserveerd met frisse groenten en pindasaus.

45 min (voor)bereidingstijd
Gado Gado

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Gado Gado
Kook de eieren in een pan met water in circa 10 minuten hard. Giet de eieren af, laat ze schrikken en pel ze. Snijd de witte kool in dunne reepjes, schil en snijd de wortels in plakjes en maak de sperziebonen schoon. Blancheer de kool, wortels en sperziebonen, afzonderlijk van elkaar, in water met zout. Blancheer de taugé. Schil en snijd de aardappels in dunne reepjes, spoel de aardappels schoon en blancheer ze in water met zout. Snijd de komkommer in lange repen. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking gaar.

Pindasaus
Verhit een scheut olie in een koekenpan en rooster de pinda’s in circa 5 minuten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en maal tot een pasta in de keukenmachine. Pel en snijd de knoflook fijn. Pel en snipper de sjalotten. Verhit olie in een wok en fruit de knoflook en ui. Voeg de pindapasta, sambal, sojasaus en de tamarindepasta toe. Schenk het water erbij, breng al roerend aan de kook en kook circa 4 minuten door.

Serveer de groente en eieren op een schaal en lepel de saus over de groente. Bestrooi met de gebakken uitjes en serveer met kroepoek en witte rijst.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker