De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

mosselen met tomaten-chorizosaus

45 min (voor)bereidingstijd
Mosselen met tomaten-chorizosaus

Een recept van

De Worsten van Babel

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Aioli

  • Pel en pers de knoflook.
  • Voeg de eierdooiers, zout en mosterd toe. Halveer de citroen en pers het sap uit een halve citroen. Meng goed door.
  • Voeg de olijfolie en zonnebloemolie druppelsgewijs toe en blijf kloppen tot het op mayonaise lijkt.
  • Breng op smaak met een beetje zout en citroensap.

Mosselen met saus

  • Was de mosselen en maak schoon, verwijder de drijvende of de openstaande.
  • Pel en snipper de ui.
  • Pel en snipper de knoflook.
  • Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in stukjes.
  • Snijd de tomaten in stukjes. Snijd de chorizo in plakken en doormidden. Pluk en hak de peterselie.
  • Verhit olie in een pan en bak de plakken chorizo totdat de olie rood gekleurd is.
  • Voeg de gesnipperde ui, rode peper en later de knoflook toe. Blus af met de witte wijn.
  • Voeg de tomatenblokjes uit blik, tomaten, peterselie en gerookt paprikapoeder toe. Bak circa 15 minuten.
  • Houd een paar takjes peterselie achter voor de garnering. Hak de peterselie.
  • Voeg de peterselie en azijn toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Voeg de mosselen toe en bak circa 5 minuten mee, tot alle mosselen openstaan.
  • Snijd de resterende citroen in partjes.
  • Serveer met de rest van de peterselie, citroenpartjes, brood, aioli en een toefje gerookt paprikapoeder.

De 24Kitchen Food Truck Challenge is terug! In de zomer van 2018 kijk je naar het derde en nieuwste seizoen, met gloednieuwe teams, locaties én nog veel meer lekkere gerechten in seizoen 1 en 2. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker