Aioli
- Pel en pers de knoflook.
- Voeg de eierdooiers, zout en mosterd toe. Halveer de citroen en pers het sap uit een halve citroen. Meng goed door.
- Voeg de olijfolie en zonnebloemolie druppelsgewijs toe en blijf kloppen tot het op mayonaise lijkt.
- Breng op smaak met een beetje zout en citroensap.
Mosselen met saus
- Was de mosselen en maak schoon, verwijder de drijvende of de openstaande.
- Pel en snipper de ui.
- Pel en snipper de knoflook.
- Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in stukjes.
- Snijd de tomaten in stukjes. Snijd de chorizo in plakken en doormidden. Pluk en hak de peterselie.
- Verhit olie in een pan en bak de plakken chorizo totdat de olie rood gekleurd is.
- Voeg de gesnipperde ui, rode peper en later de knoflook toe. Blus af met de witte wijn.
- Voeg de tomatenblokjes uit blik, tomaten, peterselie en gerookt paprikapoeder toe. Bak circa 15 minuten.
- Houd een paar takjes peterselie achter voor de garnering. Hak de peterselie.
- Voeg de peterselie en azijn toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Voeg de mosselen toe en bak circa 5 minuten mee, tot alle mosselen openstaan.
- Snijd de resterende citroen in partjes.
- Serveer met de rest van de peterselie, citroenpartjes, brood, aioli en een toefje gerookt paprikapoeder.
0 reacties